Επίσημη πρεμιέρα από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων

Μία μικρή στάση, στη μεγάλη καλοκαιρινή του περιοδεία κάνει σήμερα Τετάρτη το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων προκειμένου να δώσει την επίσημη πρεμιέρα στο υπαίθριο θέατρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών. Συνεχίζοντας την πετυχημένη πορεία του τελευταίου χρόνου, το ΔΗΠΕΘΙ παρουσιάζει εδώ και μερικές ημέρες ένα από τα σπουδαιότερα έργα τον Μανδραγόρα. Πρόκειται για μία από τις ωραιότερες κωμωδίες της Αναγέννησης, είναι το γνωστότερο θεατρικό έργο του Νικολό Μακιαβέλι, του συγγραφέα του «Ηγεμόνα», που έμεινε στην ιστορία τού σύγχρονου πνεύματος ως ο θεμελιωτής της πολιτικής επιστήμης.

Ένας σύζυγος που θέλει πάση θυσία να γίνει πατέρας, ένας ερωτευμένος μεγαλοαστός με όλη την καλή διάθεση να τον «βοηθήσει», ένας μικροαπατεώνας που ραδιουργεί κατά παραγγελία, ένας παπάς διεφθαρμένος μέχρι το κόκαλο και στη μέση μια ενάρετη γυναίκα και το θαυματουργό ελιξίριο της γονιμότητας συναντώνται επί σκηνής και μέσα από την πλοκή αυτή στέλνουν με τον μοναδικό τρόπο του Μακιαβέλι τα δικά τους, πάντα επίκαιρα πολιτικά μηνύματα.

Η μεγάλη περιοδεία στην Ήπειρο θα συνεχιστεί αμέσως μετά την επίσημη πρεμιέρα. Παραστάσεις θα δοθούν και στους 18 Δήμους, κάνοντας έτσι το ΔΗΠΕΘΙ πραγματικό Περιφερειακό Θέατρο.«Ξεκινήσαμε ήδη μια μεγάλη πορεία την οποία αποδέχεται, αγκαλιάζει και χειροκροτεί το κοινό της περιοχής. Καλούμε όλους να δουν τον Μανδραγόρα επί σκηνής και να κάνουν την κριτική τους» σημείωσε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΙ Μωυσης Ελισάφ, ενώ ο αντιπρόεδρος Γιώργος Λώλης τόνισε ότι το θέατρο αγκαλιάζει πλέον όλη την Ήπειρο.

«Με σύνεση και σεβόμενοι τους θεατές παρουσιάζουμε και φέτος μια παράσταση αξιώσεων. Αποδεικνύουμε στην πράξη ότι το καλό και ποιοτικό μπορεί να είναι υπόθεση αποκλειστικά της επαρχίας. Είμαστε ικανοποιημένοι για το αποτέλεσμα και καλούμε τους Γιαννιώτες να χειροκροτήσουν το δικό τους θέατρο στην επίσημη πρεμιέρα», επεσήμανε.

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply