ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε Αρχιφύλακας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή καυσίμου από αποθηκευτικό χώρο (ρεζερβουάρ) μηχανήματος έργων:

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα 41χρονος Αρχιφύλακας, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή ποσότητας καυσίμου από τον αποθηκευτικό χώρο (ρεζερβουάρ) ενός μηχανήματος έργων. Παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του και η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

O 41χρονος Αρχιφύλακας, συνελήφθη την 05/01/2012 το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. Ο συλληφθείς αστυνομικός οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Σύλληψη ενός ατόμου για μεταφορά δύο (2) μη νομίμων μεταναστών:

Συνελήφθη χθες (08/01/2012) το μεσημέρι στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου, ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για μεταφορά δύο (2) μη νομίμων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, από έλεγχο που έγινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος αλλοδαπός οδηγός, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας δύο υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 21 και 41 ετών, στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα. Ύστερα από περαιτέρω έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο 21χρονος αλλοδαπός είναι καταχωρημένος στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων ενώ ο 41χρονος κατείχε και επέδειξε κατά τον έλεγχο πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο. To Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο κατασχέθηκε. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Προσβολή Συμβόλων Κράτους:

Την 08/01/2012 στις 07.55 στα Ιωάννινα, (5) άγνωστοι δράστες έβαλαν φωτιά σε (2) ελληνικές σημαίες, οι οποίες ήταν ανηρτημένες στην είσοδο του Ι. Ν. Αγ. Αθανασίου, της Μητροπόλεως Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να καταστραφούν. Οι δράστες αναζητούνται.

Περί παιγνίων:

Την 08/01/2012 στις 20.30 στα Ιωάννινα, σε έλεγχο που έγινε σε καφετέρια, ιδιοκτησίας ημεδαπού, ο οποίος απουσίαζε και αναζητείται, συνελήφθησαν (1) αλλοδαπή και (1) ημεδαπή, γιατί η πρώτη ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, είχε θέσει σε λειτουργία (2) ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα και επέτρεπε στη δεύτερη να διενεργεί το απαγορευμένο παίγνιο «ΤΡΙΛΙΖΑ». Κατασχέθηκε χρηματικό ποσό.

Συνελήφθη ένας (1) διακινητής, ο οποίος μετέφερε έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό την προώθησή τους στο εξωτερικό:

Συνελήφθη την 07/01/2012 το βράδυ, στο Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας υπήκοος Βουλγαρίας, ηλικίας 46 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νομίμων μεταναστών και διευκόλυνση της εξόδου τους από τη χώρα ενώ αναζητούνται δύο συνεργοί του, ομοίως υπήκοοι Βουλγαρίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 46χρονος διακινητής μαζί με τους δύο συνεργούς του που αναζητούνται, μετέφεραν τους έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες από την Αθήνα στην Ηγουμενίτσα και τους προμήθευσαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, μεθοδεύοντας την προώθηση τους στο εξωτερικό, μέσω του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσας. Από τα στοιχεία της έρευνας διαπιστώθηκε επίσης ότι οι λαθρομετανάστες θα κατέβαλαν στους διακινητές το χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ ο καθένας, μετά την άφιξή τους στο λιμάνι της Ιταλίας.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Σύλληψη έξι ατόμων για παράβαση του νόμου περί τυχερών παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών στη Φιλιππιάδα:

Συνελήφθησαν την 04/01/2012 το βράδυ, στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας (1) ημεδαπός ηλικίας 47 ετών, ιδιοκτήτης καταστήματος – «καφενείου» και πέντε (5) άτομα, πελάτες του καταστήματος, για παράβαση του Νόμου περί τυχερών παιγνίων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων για τα παράνομα τυχερά παίγνια, κατελήφθη ο 47χρονος, να έχει επιτρέψει συνολικά σε πέντε (5) ημεδαπούς, ηλικίας από 28 έως 41 ετών, να παίζουν το τυχερό παίγνιο «ΠΟΚΕΡ», με χρήματα και μάρκες, συμμετέχοντας και ο ίδιος σε αυτό.

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– Το χρηματικό ποσό των χιλίων τετρακοσίων εβδομήντα (1.470) ευρώ.
– Πενήντα δύο (52) τραπουλόχαρτα,
– Εκατό (100) μάρκες πλαστικές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Πυρκαγιά:

Την 05/01/2012 και ώρα 02.35 στη Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ισόγεια κατοικία, ιδιοκτησίας ημεδαπού, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές σε τμήμα της στέγης. Πυρκαγιά κατεσβέσθη από την Π.Υ., η οποία επελήφθη προανακρίσεως.

 

Tags:

, , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply