ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για παράβαση του νόμου Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας:

Συνελήφθησαν την 14/10/2011 το πρωί, στην Κόνιτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, τρείς (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου Περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο αστυνομικών, βρέθηκε να έχουν στην κατοχή τους και να διαθέτουν προς πώληση στην κεντρική πλατεία της Κόνιτσας:
– Πεντακόσιους σαράντα επτά (547) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου (CD’ S) και
– Διακόσιους επτά (207) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους εικόνας και ήχου (DVD’ S), χωρίς να φέρουν την ειδική ταινία ασφαλείας του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι παραπάνω κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι καθώς και το αυτοκίνητο στο οποίο ήταν τοποθετημένοι, κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας.

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας:

Συνελήφθη την 14/10/2011 το πρωί στον Καλόβατο Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ένας 44χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για νομοθεσία περί λαθρεμπορίας. Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο σε κατάστημα – παντοπωλείο ιδιοκτησίας του, στον Καλόβατο Άρτας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (100) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από τον νόμο ταινία καταβολής δασμών και φόρων στο ελληνικό κράτος.

Επίσης, βρέθηκαν προϊόντα καπνού, τα οποία ο 44χρονος διέθετε προς πώληση, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια πώλησης. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. Τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα αποσταλούν στο Τελωνείο Άρτας.

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, για κλοπή στην Άρτα:

Συνελήφθησαν την 14/10/2011, το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 27 και 31 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή κατά συναυτουργία, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας (14/10/2011) εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και αφαίρεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, δύο οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, ένα τηλέφωνο, ένα αεροβόλο πιστόλι απομίμηση και χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν προϊόντα από περίπτερο, κατά την διάρκεια της πράξης τους, όμως, έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Eπιπρόσθετα, σε σωματική έρευνα που έγινε στον 27χρονο συλληφθέντα, βρέθηκε να κατέχει ποσότητα ηρωίνης βάρους (0,72) γραμμαρίων. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Άρτας. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

 

Tags:

, , , , , , , , , , ,

Leave a Reply