ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση

Συνελήφθη ένας αλλοδαπός για εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια καθώς και για κατοχή οπλισμού:

Συνελήφθη την 10/10/2011 το πρωί, στην Αγία Παρασκευή Κόνιτσας Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 34χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών στην ελληνική επικράτεια με σκοπό την εμπορία, καθώς και για κατοχή ενός πολεμικού όπλου kalasnikov, αντίσταση, κλοπή αυτοκινήτου και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, που αφορούσαν μεταφορά ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή Αγίας Παρασκευής Κόνιτσας Ιωαννίνων, ένα ύποπτο όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. Τη στιγμή της ακινητοποίησης του οχήματος από τους αστυνομικούς ο συνοδηγός, εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι και την πυκνή βλάστηση παρακείμενης δασικής έκτασης, διέφυγε.

Κατά τη διαφυγή του, πυροβόλησε κατά των αστυνομικών, οι οποίοι έκαναν χρήση του οπλισμού τους με εκφοβιστικές βολές προς το σημείο διαφυγής, χωρίς να υπάρξει κανένας τραυματισμός. Ο οδηγός του οχήματος -34χρονος υπήκοος Αλβανίας,- αντιστάθηκε στους αστυνομικούς και τελικά συνελήφθη, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του .

Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εξήντα έξι (66) δέματα που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους (125.390) γραμμαρίων περίπου, ένα πολεμικό όπλο τύπου kalasnikov με γεμιστήρα που περιείχε είκοσι ένα (21) φυσίγγια, ένα (1) διαρρηκτικό εργαλείο, ένα (1) ζευγάρι γάντια και ένα (1) κινητό τηλέφωνο. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το όχημα είχε κλαπεί από τον συλληφθέντα δράστη βραδυνές ώρες της 09/10/2011 από την περιοχή του Αγρινίου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή:

Συνελήφθησαν την 10/10/2011 το μεσημέρι στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 38 και 46 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή κατά συναυτουργία . Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες κατά το χρονικό διάστημα από το μεσημέρι της 08/10/2011 έως το πρωί της 09/10/2011, εισήλθαν σε μάντρα εμπορίας παλαιών σιδέρων, ιδιοκτησίας ημεδαπού στην Καμπή Άρτας και αφαίρεσαν δύο (2) πλαστικές κλούβες που περιείχαν χαλκό, δύο (2) πλαστικές κλούβες που περιείχαν αλουμίνιο, δύο (2) καλώδια χαλκού και τριακόσια (300) κιλά χαλκό σε συμπιεσμένη μορφή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply