ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση

Ληστεία – κλοπές:

Την 09/10/2011 και ώρα 12.00 π.μ. στο Δ.Δ. Τύριας, Δήμου Δωδώνης Ιωαννίνων, συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός, γιατί την 02.30 ώρα της ιδίας, αφαίρεσε από ανασφάλιστα ψυγεία γαλακτοκομείου, διάφορα προϊόντα ευτελούς αξίας. Στη συνέχεια εισήλθε σε οικία και αφαίρεσε (1) κινητό τηλέφωνο. Την 04.00 ώρα της αυτής, εισήλθε σε έτερη οικία, ιδιοκτησίας ηλικιωμένης ημεδαπής και με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 40 €.

Συνελήφθησαν δύο (2) διακινητές, οι οποίοι μετέφεραν τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες:

Συνελήφθησαν την 10/10/2011 πρώτες πρωινές ώρες στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο (2) διακινητές, ένας υπήκοος Αφγανιστάν και ένας υπήκοος Ιράκ, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νομίμων μεταναστών.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο 3ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Ηγουμενίτσας – Αθηνών, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 18χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, με συνοδηγό 33χρονο υπήκοο Ιράκ, οι οποίοι μετέφεραν από κοινού τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες (εκ των οποίων δύο υπήκοοι Αφγανιστάν, ένας υπήκοος Ιράκ και ένας υπήκοος Ιράν), με τελικό προορισμό την Ηγουμενίτσα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι διακινητές θα ελάμβαναν ως χρηματική αμοιβή για τη μεταφορά των μη νομίμων μεταναστών το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ. Κατασχέθηκαν:
– το προαναφερόμενο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο,
– δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply