ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση

Εξιχνιάστηκε η απαγωγή 22χρονης ημεδαπής που κρατούνταν επί τετραήμερο σε κρησφύγετο των απαγωγέων της – Συνελήφθησαν οι τρεις (3) απαγωγείς, καθώς και δύο (2) γυναίκες συνεργοί τους ύστερα από την απελευθέρωση της – Βρέθηκαν τα λύτρα, το κρησφύγετο, καθώς και ο εξοπλισμός των απαγωγέων:

Εξιχνιάσθηκε, μετά από συντονισμένες αστυνομικές έρευνες και επιχειρήσεις, η απαγωγή 22χρονης ημεδαπής, η οποία είχε απαχθεί από αγνώστους το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (21/09/2011), στην πόλη της Καστοριάς. Συνελήφθησαν οι τρεις (3) απαγωγείς της 22χρονης, εκ των οποίων δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 43 και 32 ετών αντίστοιχα, και ένας (1) ομογενής, ηλικίας 37 ετών, ενώ επίσης συνελήφθησαν, μία (1) 64χρονη ημεδαπή και μία (1) 27χρονη υπήκοος Ρωσίας, μητέρα και σύζυγος ενός από τους απαγωγείς, οι οποίες κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε την 24/09/2011 πρώτες πρωινές ώρες, αφού κατεβλήθησαν τα λύτρα από τους οικείους της 22χρονης απαχθείσης, και ιδίως μετά την απελευθέρωση της σε περιφερειακό σημείο της πόλης των Ιωαννίνων. Στις αστυνομικές έρευνες καθώς και στις αστυνομικές επιχειρήσεις εντοπισμού και σύλληψης των απαγωγέων, συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, κλιμάκιο της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Ομάδας, καθώς και διαπραγματευτές και ψυχολόγοι της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η 22χρονη, είχε απαχθεί έξω από το σπίτι της στην Καστοριά, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (21/09/2011). Οι τρεις απαγωγείς, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους μεταφορικής εταιρείας, την έβαλαν σε αυτοκίνητο και τη μετέφεραν σε ασφαλές κρησφύγετο, το οποίο βρισκόταν σε αγροτική περιοχή πλησίον της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας. Στο κρησφύγετο, είχαν διαμορφώσει από πριν κατάλληλο χώρο, και την κρατούσαν εκεί καθόλη τη διάρκεια της απαγωγής.

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply