ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση

Συνελήφθησαν δύο (2) διακινητές, οι οποίοι μετέφεραν έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες:

Συνελήφθησαν σήμερα (22/09/2011) πρώτες πρωινές ώρες, στον επιβατικό σταθμό του Λιμένα Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 52 και 54 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά μη νομίμων μεταναστών και διευκόλυνση εξόδου τους από τη χώρα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο ημεδαποί μετέφεραν, ως οδηγοί τουριστικού λεωφορείου, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες από τη Θεσσαλονίκη στην Ηγουμενίτσα, με τελικό προορισμό χώρα της Κεντρικής Ευρώπης. Οι λαθρομετανάστες (δύο υπήκοοι Νιγηρίας και τέσσερις υπήκοοι Γεωργίας), κατά τον αστυνομικό έλεγχο, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.Το παραπάνω λεωφορείο και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Εξιχνίαση κλοπών μοτοποδηλάτων στην Πρέβεζα – Δράστες είναι δύο ανήλικοι αλλοδαποί:

Δικογραφία σχηματίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, σε βάρος δύο ανήλικων αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, οι οποίοι, από κοινού, επιδίδονταν συστηματικά σε κλοπές μοτοποδηλάτων στην πόλη της Πρέβεζας.

Ειδικότερα, από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, προκύπτει ότι οι δυο ανήλικοι, τους τελευταίους μήνες, είχαν αφαιρέσει και ιδιοποιηθεί παράνομα τρία (3) δίκυκλα μοτοποδήλατα από την πόλη της Πρέβεζας. Η δικογραφία που θα σχηματισθεί θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply