ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών:

Συνελήφθησαν την 28/10/2012 το μεσημέρι στο Ριάχοβο Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 21 ετών, με τις κατηγορίες της εισαγωγής στη χώρα μας και εμπορίας μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και Β’ Δελβινακίου και της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.).

Ειδικότερα, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στο Ριάχοβο Ιωαννίνων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με γερμανικές πινακίδες, με οδηγό τον 25χρονο, στο οποίο βρέθηκαν – 128 – δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους – 138.715 – γραμμαρίων. Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 21χρονος, προπορεύονταν του οχήματος του 25χρονου, προκειμένου να καθορίζει το ακολουθητέο δρομολόγιο και να επιτηρεί παράλληλα τη διαδρομή για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων, ενώ τα ναρκωτικά προορίζονταν για την Αθήνα.

Στη συνέχεια των ερευνών εντοπίστηκε υπαίθριος χώρος αποθήκευσης των ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα) στις Πηγές Γκρούτσας στην Ιερομνήμη Ιωαννίνων, από όπου οι δύο δράστες είχαν παραλάβει τα ναρκωτικά. Εκεί, βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε θάμνους και χόρτα, άλλα – 160 – δέματα με κάνναβη, βάρους – 263.435 – γραμμαρίων.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εξακριβώθηκε επιπρόσθετα ότι το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκαν τα ναρκωτικά, είναι καταχωρημένο από τις Γερμανικές Αρχές ως κλεμμένο.

Συνολικά, κατασχέθηκαν:
– ποσότητα κάνναβης, βάρους (402) κιλών και (150) γραμμαρίων.
– τα δύο οχήματα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.
– τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα επικοινωνίας για τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία συνεχίζεται, διερευνάται το εύρος της εγκληματικής συμπεριφοράς των εμπλεκομένων και η τυχόν συμμετοχή και άλλων προσώπων.

Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές του 2012, οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, έχουν συλλάβει τριακόσια τέσσερα (304) άτομα σε διακόσιες είκοσι τρεις (223) υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών. Στις υποθέσεις αυτές έχουν κατασχεθεί οκτώ (8) τόνοι και εκατόν δεκαέξι (116) περίπου κιλά κάνναβης, τέσσερα (4) κιλά και τετρακόσια (400) περίπου γραμμάρια ηρωίνης, εκατόν ενενήντα πέντε (195) δενδρύλλια κάνναβης, (110) γραμμάρια κοκαΐνης καθώς και ποσότητες άλλων ναρκωτικών ουσιών.

Επίσης, έχουν κατασχεθεί στις ίδιες υποθέσεις δύο (2) πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov, μία (1) χειροβομβίδα, (1) πιστόλι, δύο (2) κυνηγετικά όπλα και πενήντα τέσσερα (54) οχήματα. Οι αστυνομικοί έλεγχοι και οι έρευνες σχετικά με υποθέσεις ναρκωτικών θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Συνελήφθη ένας 47χρονος Σύριος διακινητής, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο (5) αλλοδαπούς:

Συνελήφθη, χθες (29/10/2012) το μεσημέρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 47χρονος υπήκοος Συρίας, ο οποίος διευκόλυνε την έξοδο πέντε (5) μη νόμιμων μεταναστών από την ελληνική επικράτεια σε έδαφος τρίτης χώρας. Τέσσερις από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και ένας υπήκοος Παλαιστίνης.

Ειδικότερα, στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο ο 47χρονος διακινητής είχε επιβιβάσει τους μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό να τους μεταφέρει στο Νέο Λιμάνι Ηγουμενίτσας ώστε να εξέλθουν από την ελληνική επικράτεια, έναντι αδιευκρίνιστου χρηματικού ποσού. Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, οι λαθρομετανάστες κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα Ισπανίας, Ρουμανίας και Βουλγαρίας, τα οποία έφεραν εμφανή σημάδια πλαστότητας.

Κατασχέθηκαν:
– δύο ισπανικές ταυτότητες, δύο ρουμανικές ταυτότητες, δύο ταυτότητες και ένα διαβατήριο Βουλγαρίας, που θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση.
– το χρηματικό ποσό των (550) Ευρώ.
– το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών.
– ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply