ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση

Συνελήφθη αλλοδαπός για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων, στο Λούρο Πρέβεζας:

Συνελήφθη την 22/05/2012 το απόγευμα στο Λούρο Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου, 26χρονος υπήκοος Πακιστάν, κατηγορούμενος για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και παράνομη είσοδο στη χώρα μας.

Ειδικότερα, την 22/05/2012 το απόγευμα ο 26χρονος μετέβη σε κατάστημα (μανάβικο) στο Λούρο Πρέβεζας, όπου αγόρασε φρούτα δίνοντας ως αντάλλαγμα δύο πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ. Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Λούρου ενήργησαν άμεσα έρευνες στην περιοχή όπου εντόπισαν και συνέλαβαν τον 26χρονο.

Επίσης, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης είχε αγοράσει τρόφιμα και από άλλα δύο καταστήματα στο Λούρο Πρέβεζας δίνοντας ως αντάλλαγμα τρία πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ τα πλαστά χαρτονομίσματα κατασχέθηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Λούρου που διενεργεί την προανάκριση.

Συνελήφθη ημεδαπός στην Πρέβεζα, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και αδασμολόγητων πακέτων τσιγάρων:

Συνελήφθη την 22/05/2012 στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 29χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παραβίαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, την 22/05/2012 το βράδυ, σε γενόμενο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι κατείχε:
– ενενήντα (90) ναρκωτικά χάπια, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή
– είκοσι εννέα (29) πακέτα τσιγάρων, χωρίς να φέρουν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης καπνού.

Τα ναρκωτικά χάπια και τα πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί, οι οποίοι κατείχαν και πωλούσαν παράνομα κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους στα Ιωάννινα:

Συνελήφθησαν χθες (23/05/2012) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), πέντε (5) αλλοδαποί, (τέσσερις υπήκοοι Νιγηρίας και ένας Σιέρα Λεόνε), κατηγορούμενοι για παράνομη κατοχή και διακίνηση κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων.

Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο αστυνομικών, βρέθηκαν να έχουν παράνομα στην κατοχή τους προς πώληση:
– Τετρακόσιους τριάντα εννιά (439) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου (CD).
– Ογδόντα τέσσερις (84) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου και εικόνας (DVD), χωρίς να φέρουν την ειδική υδατογραφημένη ταινία ασφαλείας και γνησιότητας.

Οι παραπάνω κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply