ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια και εμπορία μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών:

Συνελήφθησαν χθες (15/05/2012) το βράδυ στη Βροντισμένη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 52 και 57 ετών, για κατοχή και εμπορία (117) κιλών κάνναβης.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και Β’ Δελβινακίου, εντοπίσθηκε χθες το βράδυ στην Επαρχιακή Οδό Παρακάλαμου – Κουκλιών, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα.

Σε σήμα των αστυνομικών για στάση του οχήματος, ο οδηγός δεν σταμάτησε και επιχείρησε να διαφύγει αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Ακολούθησε εποχούμενη καταδίωξη και τελικά οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα στη Βροντισμένη Ιωαννίνων και συνέλαβαν τα δύο άτομα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο καθώς επίσης και στην κατοχή των δύο συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– Τέσσερις σάκοι, που περιείχαν εκατόν δέκα (110) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 117 κιλών και 885 γραμμαρίων.
– Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους. Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Οι δύο ημεδαποί θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, κατηγορούμενοι για τις κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις της εισαγωγής στην ελληνική επικράτεια, κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 52χρονου, εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ιωαννίνων καθώς και δύο καταδικαστικές αποφάσεις για υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης προ διμήνου περίπου, στο χωριό Λάζαινα Ιωαννίνων – Οι δράστες είχαν προσποιηθεί στην ηλικιωμένη, ότι ήταν υπάλληλοι του Δήμου:

Εξιχνιάσθηκε, μετά από επισταμένες έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ληστεία που είχε συμβεί πριν δύο μήνες περίπου, με δράστες δύο ημεδαπούς, ηλικίας 20 και 18 ετών, σε βάρος 79χρονης ημεδαπής στο χωριό Λάζαινα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων Ιωαννίνων.

Η σύλληψη των δύο δραστών πραγματοποιήθηκε χθες (15/05/2012) το απόγευμα στην Κατσικά Ιωαννίνων, δυνάμει Ενταλμάτων Σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το απόγευμα της 13/03/2012 οι δράστες προσποιούμενοι τους υπαλλήλους του Δήμου, εισήλθαν στην οικία 79χρονης ημεδαπής και αφού την ακινητοποίησαν, με την άσκηση σωματικής βίας, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (5.000) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κ. Ανακρίτρια Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply