ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση

Συνελήφθησαν ένας (1) διακινητής και τέσσερεις (4) μη νόμιμοι μετανάστες:

Συνελήφθησαν την 02/09/2011 το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ηγουμενίτσας, ένας (1) διακινητής, υπήκοος Ιράκ ηλικίας 38 ετών και τρεις (3) μη νόμιμοι μετανάστες οι οποίοι συνόδευαν και ένα (1) ανήλικο τέκνο, υπήκοοι Αφγανιστάν.

Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών διενεργήθηκε έλεγχος στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 38χρονος και στο οποίο επέβαιναν οι 4 μη νόμιμοι μετανάστες. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο ο 38χρονος επέδειξε πλαστή άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ενώ βρέθηκαν πέντε (5) ακτοπλοϊκά εισιτήρια καθώς και τρία (3) πλαστά διαβατήρια Βουλγαρίας στα οποία ήταν επικολλημένες οι φωτογραφίες των διακινούμενων, με σκοπό να μεταβούν στην Ιταλία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα το αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 38χρονος διακινητής, έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, για τις οποίες είχε δηλωθεί απώλεια την 26/08/2011 στο Τμήμα Ασφάλειας Αγίου Παντελεήμονα Αττικής.

Επιπρόσθετα αναζητούνται δύο αλλοδαποί (ένας υπήκοος Ιράκ και ένας υπήκοος Αφγανιστάν), οι οποίοι προμήθευσαν τους παράνομους μετανάστες με τα πλαστά διαβατήρια έναντι του ποσού των 16.000 Ευρώ, καθώς και ένας ακόμα αλλοδαπός, ιδιοκτήτης του ανωτέρω οχήματος.

Το παραπάνω αυτοκίνητο, τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια κατασχέθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Σύλληψη αλλοδαπού για πλαστογραφία και Νομοθεσία περί αλλοδαπών:

Συνελήφθη την 02/09/2011 στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, ηλικίας 25 ετών, κατηγορούμενος για πλαστογραφία, παράνομη διαμονή και έξοδο από τη χώρα.

Ειδικότερα, την 02/09/2011 το βράδυ, ο συλληφθείς κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων επιχείρησε να αναχωρήσει για χώρα του εξωτερικού από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply