ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή αρχαίων αντικειμένων και ναρκωτικών:

Συνελήφθη στις 25/07/2011, στην Γραμμενίτσα Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 24χρονου, βρέθηκε να κατέχει παράνομα τα κάτωθι αντικείμενα:

– Έναν (1) πήλινο μελανοβαφή σκύφο, θραυσμένο στις λαβές ύψους 6,7 εκατοστών και διαμέτρου 5,6 εκατοστών.

– Ένα (1) θραύσμα πήλινου ανάγλυφου πλακιδίου με παράσταση ανδρικής μορφής κατά το ήμισυ, μήκους 11,5 εκατοστών

– Ένα (1) τμήμα πήλινου λύχνου με καστανέρυθρο χρώμα, συνολικού μήκους 9,4 εκατοστών και διαμέτρου 7,4 εκατοστών

– Ένα (1) θραύσμα πήλινου ανάγλυφου πλακιδίου με παράσταση ανδρικής μορφής σε νεκρόδειπνο, μήκους 13,5 εκατοστών και πλάτους 8 εκατοστών.

Όλα τα παραπάνω αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν, εξετάσθηκαν από αρχαιολόγο της ΛΓ΄ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας, η οποία γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στο νόμο «περί αρχαιοτήτων και προστασίας της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς» και εκτιμώνται χρονολογικά στους κλασικούς – ελληνιστικούς χρόνους.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας σε αποθήκη δίπλα στην οικία του δράστη, βρέθηκαν μία συσκευασία με ηρωίνη βάρους 0,24 γραμμαρίων, μία συσκευασία με κάνναβη βάρους 80,54 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply