ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση

Συνελήφθησαν δύο (2) διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκαεννέα (19) μη νόμιμους μετανάστες:

Συνελήφθησαν στις 20/08/2011 πρώτες πρωινές ώρες στο 3ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, δύο διακινητές (ένας υπήκοος Ιράκ και ένας ημεδαπός), οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας δεκαεννέα (19) μη νόμιμους μετανάστες. Εννέα (9) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Μπαγκλαντές, τέσσερις (4) υπήκοοι Αφγανιστάν, τέσσερις (4) υπήκοοι Πακιστάν, ένας υπήκοος Ιράκ και ένας (1) υπήκοος Βιρμανίας.

Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (20/08/2011), στο 10ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών, σε σήμα στάσης που έκαναν οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων στον οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου για έλεγχο, αυτός δεν συμμορφώθηκε αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Ακολούθως, στο 3ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Αθηνών, ακινητοποιήθηκε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν σε αυτό ένας αλλοδαπός υπήκοος Ιράκ (διακινητής), ηλικίας 32 ετών, ο οποίος μετέφερε από την Αθήνα με τελικό προορισμό την Ηγουμενίτσα δεκαεννέα (19) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι για το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφάλειας Κολωνού την 16/08/2011.

Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι ένας ημεδαπός, ηλικίας 49 ετών διευκόλυνε ως προπομπός τη μεταφορά των λαθρομεταναστών, προπορευόμενος με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του. Ο ανωτέρω διακινητής εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας λίγο αργότερα στην Ηγουμενίτσα.

Τα παραπάνω αυτοκίνητα κατασχέθηκαν, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (445) Ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή των διακινητών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply