Εκδήλωση για τη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας

Η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας ταξιδεύει στα Γιάννινα και το μέλλον του πολιτισμού ξεδιπλώνεται στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα. Σε μία μοναδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στις οκτώ το βράδυ, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο των Παλιών Σφαγείων.

Την εκδήλωση με θέμα «Η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Το Μέλλον του Πολιτισμού και της Επιστήμης στην Αίγυπτο» διοργανώνουν το Αιγυπτιακό Μορφωτικό Κέντρο Αθηνών και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Δρ Ahmed Etman, Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Καΐρου, Πρόεδρος του Συλλόγου Συγκριτικής Λογοτεχνίας και Βραβευμένος με το Βραβείο «Πρέσβης του Ελληνισμού» από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπου θα μιλήσει με θέμα: «Η Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας και το μέλλον του Πολιτισμού και της Επιστήμης στην Αίγυπτο μετά την Επανάσταση, με ιδιαίτερη αναφορά στα θεατρικά έργα». Ο γνωστός φιλέλληνας Δρ Ahmed Etman, μεταξύ άλλων, έχει τιμηθεί με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη.

Μετά την ομιλία, θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας του Shady Abde’salam, Η Μούμια. Η ταινία, θεωρείται ίσως η καλύτερη Αιγυπτιακή όλων των εποχών, κερδίζοντας αρκετά βραβεία σε κινηματογραφικά φεστιβάλ. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply