ΔΩΔΩΝΗ Α..Ε.: Δήλωση του Αντιπροέδρου, κ. Ιωάννη Βιτάλη

Βιομηχανία ΔωδώνηΔήλωση του Αντιπροέδρου της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., κ. Ιωάννη Βιτάλη:

«« Η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη γαλακτοβιομηχανία, κατέδειξε αυτό που είχε ήδη διαφανεί τις προηγούμενες ημέρες και είχαμε επισημάνει, ότι ήταν δηλαδή μια πολιτική συγκέντρωση.

Παρ’ όλα αυτά ο Γεν. Διευθυντής της εταιρίας, ο κ. Δ. Κάφαλης απευθυνόμενος στους παραγωγούς – συνεργάτες μας, ανακοίνωσε την πολιτική των προκαταβολών για αγορά ζωοτροφών που ξεκινά άμεσα – κάτι που όπως ξέρετε δεν κάνει άλλη εταιρία – και παράλληλα ανακοίνωσε πλάνο πληρωμών για το εισκομισθέν γάλα του Απριλίου και Μάιου.

Μετά από αυτό οι παραγωγοί – συνεργάτες μας αποχώρισαν και παρέμειναν έξω από το εργοστάσιο ελάχιστα άτομα συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων τα οποία μάλιστα προκάλεσαν τις αστυνομικές δυνάμεις για δημιουργία εντυπώσεων και επεισοδίων. Προκλήθηκαν ζημιές από τους συγκεντρωμένους εις βάρος της εταιρίας.

Οι φθορές αυτές και οι ζημιές έχουν καταγραφεί στα συστήματα ασφαλείας της εταιρίας μας, που επιφυλάσσεται για την άσκηση των δικαιωμάτων της.

Έχουμε πει κατ’ επανάληψη ότι όσοι επιχειρούν να βάλουν τη ΔΩΔΩΝΗ απέναντι στους παραγωγούς μας ματαιοπονούν.

Εμείς διαχωρίζουμε τους παραγωγούς – συνεργάτες μας από τους πολιτικούς σχηματισμούς και τους ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη σύνεση που επιδεικνύουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας με τις αυτονόητες συνέπειες για τη ΔΩΔΩΝΗ.

Το πρόβλημα της ρευστότητας της αγοράς παραμένει, χωρίς δική μας ευθύνη, και κάνουμε το καλύτερο δυνατό. »»

Ομιλία του Γεν. Διευθυντή της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., κ. Δημήτρη Κάφαλη, προς τους παραγωγούς:

«« Αγαπητοί παραγωγοί – συνεργάτες,

Έχω να σας κάνω μια ανακοίνωση σχετικά με τα θέματα που έχουν τεθεί.

Ξέρετε ότι όλες αυτές τις ημέρες είχαμε συναντήσεις με πολλούς εκπροσώπους εταιριών ζωοτροφών.

Συμφωνήσαμε ότι θα δοθούν άμεσα οι προκαταβολές, όπως έχουμε δεσμευτεί και όπως γινόταν και στο παρελθόν, για αγορές ζωοτροφών μετά από αιτήσεις όσων θέλουν προκαταβολές.

Όσον αφορά τις πληρωμές όπως κάνουμε μέχρι σήμερα λόγω των προβλημάτων ρευστότητας, θα συνεχιστούν με τμηματικές καταβολές και ο Απρίλιος θα πληρωθεί μέσα στον Αύγουστο και ο Μάιος και πάλι τμηματικά το Σεπτέμβριο.

Το πρόβλημα της ρευστότητας παραμένει έντονο χωρίς την ευθύνη της ΔΩΔΩΝΗΣ και η δυνατότητα να μετατρέψουμε επιταγές πελατών της εταιρίας σε ρευστό, είναι πολύ περιορισμένη.

Δουλεύουμε σκληρά για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Ας συνεργαστούμε όλοι μαζί στο να κρατήσουμε τη ΔΩΔΩΝΗ μακριά από πολιτικές και συμφέροντα.

Σε ότι αφορά την παρουσία της αστυνομίας, αυτή αποσκοπεί αποκλειστικά στη διαφύλαξη των εγκαταστάσεων της εταιρίας για την οποία όλοι είμαστε υπόλογοι. »»

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply