Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου: Διοργάνωση εκπαιδευτικού σεμιναρίου

Διεπιστημονικό Κέντρο ΗπείρουΤο Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: Μαθησιακές Δυσκολίες (Δυσλεξία): Μέθοδοι και Στρατηγικές Παρέμβασης. Προσκεκλημένη εισηγήτρια: κ. Ελένη Λιβανίου, Ph.D – Εκπαιδευτική Ψυχολόγος

ΠΟΥ:  Ιωάννινα –  Ξενοδοχείο Du Lac (συνεδριακός χώρος)
ΠΟΤΕ:  Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013 & ώρες: 9.30 – 15.00
ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:  σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε φοιτητές των τμημάτων Παιδαγωγικού, Φιλολογίας και Φ.Π.Ψ., καθώς και σε λογοθεραπευτές και φοιτητές Λογοθεραπείας, ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους.

Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο θα γίνει αναφορά στις καινούριες προοπτικές παρέμβασης, στους τρόπους βοήθειας και στον ρόλο των ειδικών επιστημόνων. Θα αναπτυχθούν θέματα όπως η δυσλεξία, η υπερκινητικότητα, η ελλειμματική προσοχή και οι τρόποι διαχείρισης στα προβλήματα συμπεριφοράς.

Επίσης θα γίνει αναφορά:
– στο φάσμα των μαθησιακών δυσκολιών
-στη μελέτη και τις προτάσεις διαχείρισης συμπεριφοράς και συναισθηματικών δυσκολιών στο σχολείο.

Βιογραφικά στοιχεία εισηγήτριας:

Η κ. Ελένη Λιβανίου, ζει και εργάζεται στην Αθήνα από το 1991. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της με ειδίκευση στις μαθησιακές δυσκολίες, στα δευτερογενή ψυχολογικά προβλήματα καθώς και στα προβλήματα συμπεριφοράς στο χώρο του κανονικού σχολείου, στο Brighton University στην Αγγλία.

Κάτοχος Master και Ph.D. στον τομέα της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και τ. Διδάκτωρ του Sussex University, έχει αναπτύξει σημαντικό ερευνητικό και διδακτικό έργο, συνεργαζόμενη με πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παιδικά Χωριά SOS, ΠΕΚΑΔΕ, Υπ. Παιδείας Κύπρου, International Open University Press, κ.ά.). Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμα πανελλαδικά και διεθνή συνέδρια, καθώς και σε επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς.

Το διάστημα 1993-2002 διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας (ΕΕΔ), με την οποία εξακολουθεί να συνεργάζεται ως επιστημονική σύμβουλος. Συνεργάτης από το 1993 της Ειδικής Διαγνωστικής Θεραπευτικής και Ερευνητικής Μονάδας “Σπ. Δοξιάδης”, από το 1995 μέχρι σήμερα είναι υπεύθυνη του τμήματος Μαθησιακών Δυσκολιών του Ιδρύματος “Σπ. Δοξιάδης – Έρευνα για το παιδί”.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου
Λογοθεραπεία – Εργοθεραπεία – Ψυχολογική Στήριξη
Κερκύρας 5, Σεισμόπληκτα. ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τ. 6986.180630 & 26510.67320
Σελίδα: www.facebook.com/Diepistimoniko.gr

Η προεγγραφή είναι απαραίτητη. Θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply