Διαμαρτυρία κατοίκων Δήμου Ξηροβουνίου

ΝΕΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΞΗΡΑΚΙ – ΛΑΨΑΙΝΑ – ΚΡΑΝΟΥΛΑ – ΚΑΘΑΡΟΒΟΥΝΙ Δ.Δ. ΡΟΔΑΥΓΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΒΟΥΝΙΟΥ Ν. ΑΡΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 3.00 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ.

37 χρόνια πέρασαν, από τότε (1973),που χαράχτηκε η Δημοτική οδός η οποία ενώνει 4 οικισμούς, Ξηράκι, Λάψαινα, Κρανούλα, Καθαροβούνι, έως και την ιδιαιτέρως φυσικού κάλλους όχθη του ποταμού Αράχθου, και ΠΟΤΕ δεν βρέθηκαν τα χρήματα για να κατασκευαστεί και να ασφαλτοστρωθεί.

Στους οικισμούς αυτούς υπάρχουν 50 σπίτια παλαιά και νέα, κτήματα με καστανιές, καρυδιές, αμπέλια και το 2009 δημιουργήθηκε παραδοσιακός ξενώνας ό οποίος παραμένει σε απραξία λόγω της μη εύκολης πρόσβασης σε αυτόν, παρά μόνο με αυτοκίνητα 4χ4 και τζιπ.

Εδώ και χρόνια οι κάτοικοι και οι επενδυτές της περιοχής ζητούν με αιτήσεις και παραστάσεις από τους αρμόδιους (δημάρχους, Νομάρχες και την Περιφέρεια Ηπείρου, όπως άμεσα προχωρήσουν στην κατασκευή και ασφαλτόστρωση της Δημοτικής οδού συνολικού μήκους 3.00 χιλιομέτρων περίπου.
Η μη κατασκευή του μικρού αυτού οδικού άξονα εμποδίζει την τουριστική και αειφόρο ανάπτυξη των οικισμών αυτών, έχει σαν αποτέλεσμα την διαφυγή κερδών από τις επιχειρήσεις που έγιναν με Ευρωπαϊκά προγράμματα, χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου και των επενδυτών, απαξιώνοντας ταυτοχρόνως τις περιουσίες των κατοίκων.

Ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά η κατάσταση επιδεινώθηκε εξ αιτίας των πολλών θερινών βροχοπτώσεων, αλλά και από την πλήρη αδιαφορία των αρχών, λόγω και της επικείμενης ένταξης του Δήμου Ξηροβουνίου στον υπερμεγέθη, ένεκα Καλλικράτη, Δήμο Αρταίων.

Επιτροπή πολιτών

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply