Διάλεξη Καθηγητή Πιπερόπολου

«Διαχείριση Στρες και Άγχους» είναι ο τίτλος της διάλεξης που θα δώσει την ερχόμενη Δευτέρα 14 Μαρτίου στις 19:30 το απόγευμα (στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου) ο Σαλονικιός καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Νίκου Μελετίου, στα πλαίσια διαλέξεων του «Ανοιχτού Πανεπιστημίου» του Δήμου Ασπροπύργου.

Στις δυσκολίες που βιώνουμε και στις ακόμη μεγαλύτερες που έρχονται είναι βέβαιο πως άγχος και στρες θα είναι οι νέοι μόνιμοι σύντροφοι μας. Άγχος και στρες που μας φορολογούν ψυχικά και ίσως οδηγήσουν κάποιους από εμάς σε τραγικά σφάλματα ή ακόμη και σε ακραίες καταστάσεις.

Το άγχος και το στρες είναι αδιαμφισβήτητα γεγονότα και η ορθή, έγκαιρη και αποτελεσματική διαχείριση τους είναι το μοναδικό αντίμετρο που διαθέτουμε προκειμένου να μην «καταλήξουμε» σε τραυματικές καταστάσεις. Τις ημέρες που διανύουμε, είναι βέβαιο πως τη διαχείριση του άγχους και του στρες την χρειαζόμαστε όλοι μας ολοένα και περισσότερο.

Στη διάλεξη του ο καθηγητής Πιπερόπουλος χρησιμοποιώντας και σειρά διαφανειών θα εξετάσει τη γέννηση του άγχους και του στρες, θα αναφερθεί στη συμπτωματολογία τους και στη συνέχεια θα παρουσιάσει τις σημαντικότερες θεραπευτικές προσεγγίσεις τονίζοντας ότι ισχύει και στο θέμα του άγχους και του στρες το πάντα επίκαιρο Ιπποκρατικό απόφθεγμα: «καλύτερη θεραπεία είναι η… πρόληψη».

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply