ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων: Ξεκίνησαν οι παραστάσεις για τα “13 ρολόγια”

Δόθηκε με εξαιρετική επιτυχία η πρόβα – παράσταση του έργου «Τα 13 ρολόγια» των Γιάννη Αναστασάκη – Μαρίας Τσιμά που παρουσιάζεται από την Νεανική – Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στο θέατρο «Καμπέρειο». Την πρόβα – παράσταση παρακολούθησαν διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων από σχολεία της Ηπείρου. Οι θεατές γέμισαν την αίθουσα του θεάτρου και κατά τη διάρκεια της παράστασης «έζησαν» την παρουσίαση του έργου από το θίασο του ηπειρωτικού θεάτρου και στο τέλος της καταχειροκρότησαν τους συντελεστές και εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτήν.

Την ίδια αντίδραση είχαν και οι μαθητές που παρακολούθησαν την πρεμιέρα του έργου σε μια παράσταση που ξεκίνησε ένα κύκλο παρουσίασης του έργου για σχολεία. Οι παραστάσεις συνεχίζονται καθημερινά, Τρίτη έως Παρασκευή, 9.15 και 11.15 π.μ.

Συντελεστές της παράστασης είναι:
– Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης
– Σκηνικά – κοστούμια: Θανάσης Τζάτσος
– Μουσική: Θύμιος Παπαδόπουλος
– Φωτισμοί: Βαγγέλης Νέτης
– Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Σφαιρόπουλος
– Βοηθός σκηνογράφου: Άννα Χαντζή
– Διδασκαλία Τραγουδιών: Βαγγέλης Μπουλουχτσής
– Διανομή: Δούκας: Μιχάλης Μπίζιος, Γκόλουξ: Σαμψών Φύτρος, Ξιγκού: Γαβριήλ Σφαιρόπουλος, Σαραλίντα: Ξανθή Γεωργίου, Αφηγήτρια 1 – Χάγκα – Κορίτσι Α – Φρουρός – Ερημοσπίτης: Μαρία Κατσουλίδη, Αφηγήτρια 2 – Μπίτα – Κορίτσι Β – Πολυτεχνίτης: Αθηνά Τσικνιά
– Κατασκευή – ζωγραφική σκηνικού: Θανάσης Τζάτσος, Κώστας Τζάτσος,
– Κατασκευή κοστουμιών: Αναστασία Καμπέρη,
– Φροντιστήριο Ανδρέας Πανταζής,
– Φωτογραφίες: Κώστας Γράβος,
– Οργάνωση παραστάσεων: Γιώργος Καταγής.

Η ηχογράφηση της μουσικής έγινε στα «Beatnik studios» από τον Λευτέρη – Μιχαήλ Πανταζή. Υποστηρικτές της παραγωγής: Ξενοδοχείο «Olympic, κατάστημα «Επι-Κεφαλής». Χορηγοί επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιόφωνο, ΕΡΑ ραδιοφωνικός σταθμός Ιωαννίνων.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply