ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων: “Λιωμένο Βούτυρο”

Η «Φθινοπωρινή αυλαία στο δημοτικό θέατρο» συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα, αυτή τη φορά με δύο παραστάσεις της ανατρεπτικής κωμωδίας του Σάκη Σερέφα «Λιωμένο Βούτυρο» που παρουσιάζει η Εταιρεία Θεάτρου Χώρος. Το θεατρικό αυτό φεστιβάλ οργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου.

Η Εταιρεία Θεάτρου Χώρος συμπληρώνει επτά χρόνια περιοδείας ως επιχορηγούμενος θίασος ρεπερτορίου από το Υπουργείο Πολιτισμού. Οι θεατρικές της παραγωγές, «Golfo 2.3 beta» του Σπ. Περεσιάδη και «Απόκοπος» του Μπεργαδή, έχουν παρουσιαστεί σε παραμεθόριες περιοχές, σε αστικά κέντρα, σε Διεθνή Φεστιβάλ εκπροσωπώντας τη χώρα. Μια από τις τελευταίες της θεατρικές παραγωγές, η «Ερωφίλη» του Γ. Χορτάτση, στα πλαίσια της καλοκαιρινής της περιοδείας παρουσιάστηκε με επιτυχία στη μικρή Επίδαυρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι βραβεύτηκε το 2007 από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών για το σύνολο της δραστηριότητάς της.

Μετά την μεγάλη επιτυχία στο Εθνικό Θέατρο (2008), στο Θέατρο Χώρα (Αθήνα 2009) και στην Πειραματική Σκηνή (Θεσσαλονίκη, 2009) το «Λιωμένο Βούτυρο» πραγματοποιεί επιτυχώς περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει λάβει Έπαινο σκηνοθεσίας από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών και βραβεία Καρόλου Κουν και Μελίνας Μερκούρη για την ερμηνεία της Έλενας Μαυρίδου.

Την παράσταση υπογράφουν οι καλλιτέχνες:
– Παίζουν οι ηθοποιοί: Σίμος Κακάλας, Δήμητρα Κούζα, Έλενα Μαυρίδου
– Κείμενο: Σάκης Σερέφας
– Δραματουργική Επεξεργασία: Έλενα Μαυρίδου
– Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας
– Σκηνικά – κοστούμια: Κέννυ Μακ Λέλλαν
– Μουσική: Νίκος Βελιώτης
– Μάσκες: Μάρθα Φωκά
– Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλλης
– Διεύθυνση παραγωγής: Στέλα Τενεκετζή.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο δημοτικό θέατρο Ιωαννίνων (Μετσόβου και Ακτής Μιαούλη γωνία, «παλαιά σφαγεία») την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, με ώρα έναρξης 9.00 μ.μ. Τιμή εισιτηρίου προπώλησης: 10,00 €. Τιμή εισιτηρίου ταμείου: 15,00 €, φοιτητικά: 10,00 €. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο κατάστημα «Public» και στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Λίγα λόγια για το έργο: «Φόνος. Έγκλημα πάθους. Στραγγαλισμός. Σπέρμα. Ματωμένα σεντόνια. Αδέσποτες ψυχές. Λούλα και Τάσος. Καλή ιστορία δείχνει να είναι…». Μια παράσταση βασισμένη σε μια ιστορία που καταγράφηκε στα ρεπορτάζ των εφημερίδων της Θεσσαλονίκης του 1960. Ένα έγκλημα πάθους. Τρεις ηθοποιοί, οχτώ ήρωες. Πως ένα δράμα μεταμορφώνεται με επιτυχία σε κωμωδία και το αντίστροφο. Μια παράσταση όπου το γέλιο διαδέχεται την αγωνία σε μια συνεχή εναλλαγή που γοητεύει το κοινό όπου έχει παρουσιαστεί. Μια παράσταση με πολύ αυτοσχεδιασμό, και ζωντανή σχέση των ηθοποιών με τους θεατές. Ένα απρόσμενο τέλος στη σκηνή. Ένα φινάλε εξαιρετικό! Ένας θεατής που ρισκάρει 1 ευρώ στην είσοδο, παίρνει ΟΛΑ τα λεφτά και το τελευταίο χειροκρότημα.

Το φεστιβάλ «Φθινοπωρινή αυλαία στο δημοτικό θέατρο» θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα με τρεις παραστάσεις του έργου «Βρυκόλακες» του Ερρίκου Ίψεν. Χορηγοί επικοινωνίας του φεστιβάλ: Δημοτικό Ραδιόφωνο, ΕΡΑ – ραδιοφωνικός σταθμός Ιωαννίνων.

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply