ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων: “Για πάντα – 4EVER”

Το «4ΕVER» δεν κρατάει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ:

Το έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου «ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ – 4ΕVER» που παρουσιάζει η θεατρική εταιρεία «ΝΗΜΑ» ξεκίνησε τις παραστάσεις του εγκαινιάζοντας την «Φθινοπωρινή αυλαία στο δημοτικό θέατρο», φεστιβάλ που οργανώνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου.

(Οι δύο τελευταίες παραστάσεις του έργου θα δοθούν σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή ώρα 9.15’ μ.μ.στο δημοτικό θέατρο Ιωαννίνων, Μετσόβου και Ακτής Μιαούλη γωνία, «παλαιά σφαγεία»).

Τιμή εισιτηρίου: 15,00 €. Μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, στρατευμένοι, πολύτεκνοι, μέλη ΚΑΠΗ, ΑΜΕΑ και ανέργοι (με κάρτες): 10,00 €.

Το έργο πρωτοανέβηκε σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δούκα, και με τους ηθοποιούς Νίκο Αρβανίτη και Ντίνα Αβαγιανού, με αφορμή τους Α’ Θεατρικούς Αγώνες Νέων Δημιουργών στο Θέατρο Ιλίσσια – Βολανάκης τον Ιούνιο του 2004, όπου απέσπασε το Α’ Βραβείο Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Έργου και Καλύτερης Παράστασης, καθώς και ειδική μνεία για τους ηθοποιούς.

Οι ηθοποιοί του είναι οι πρώτοι διδάξαντες του έργου και επίσης βραβευμένοι με έπαινο το 2005 για την ερμηνεία τους. Επαναλήφθηκε με εξαιρετική επιτυχία την επόμενη χρονιά σε μία σειρά παραστάσεων στο ίδιο θέατρο και γνώρισε την επιτυχία στη χώρα και το εξωτερικό (Αγγλία – Γερμανία), ενώ γυρίστηκε και για την ελληνική τηλεόραση. Χαρακτηρίστηκε από τους κριτικούς σαν «η ελληνική Βιρτζίνια Γουλφ».

– Παίζουν: Νίκος Αρβανίτης (Αντρέας), Ντίνα Αβαγιανού (Δήμητρα).
– Σκηνοθεσία Βαρβάρα Δούκα,
– Σκηνικά – κοστούμια: Kωνσταντίνος Zαμάνης,
– Μουσική επιμέλεια: Κώστας Μπόρσης.

Το φεστιβάλ «Φθινοπωρινή αυλαία στο δημοτικό θέατρο» θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα με την Πειραματική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων και την θεατρική παραγωγή «Σιωπή». Θα ακολουθήσουν η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΧΩΡΟΣ με την ανατρεπτική κωμωδία του Σάκη Σερέφα «Λιωμένο Βούτυρο» και οι «Βρυκόλακες» του Ερρίκου Ίψεν. Χορηγοί επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιόφωνο, ΕΡΑ – ραδιοφωνικός σταθμός Ιωαννίνων.

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply