ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων: Προπώληση εισιτηρίων

Το φετινό καλοκαίρι, 28ο από την αρχή της λειτουργίας του, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων παρουσιάζει το έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα «Τα μάγια της πεταλούδας», σε περιοδεία κυρίως στην Ήπειρο μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ προς το τέλος του ίδιου μήνα θα δοθούν παραστάσεις στην περιοχή της πρωτεύουσας. Οργανωτές των παραστάσεων αυτών είναι: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, Πολιτιστικός – Μορφωτικός Σύλλογος Χρυσοβίτσας, Δήμοι Αρταίων, Πάργας, Ζίτσας, Δωδώνης, Ζαγορίου, Πωγωνίου, Βορείων Τζουμέρκων, Φιλιατών, Σουλίου, Πρέβεζας, Λευκάδας, Ηγουμενίτσας, Συκεών Θεσσαλονίκης, Σερβίων Κοζάνης, Κόνιτσας, Πετρούπολης και Ιλίου.

Η πρεμιέρα θα δοθεί την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 19 Ιουλίου στην Άρτα, στο θέατρο Κάστρου με ώρα έναρξης 21.30 μ.μ., ενώ την ίδια ώρα της επόμενης ημέρας Τετάρτης 20 Ιουλίου το έργο θα παρουσιαστεί στο Γυμνάσιο Καναλακίου.

Η παράσταση στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ στα Γιάννινα την Κυριακή 24 Ιουλίου θα κλείσει την πρώτη εβδομάδα παραστάσεων του ηπειρωτικού Θεάτρου. Για την παράσταση αυτή γίνεται προπώληση εισιτηρίων από τα σημεία:

– γραφεία ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (Αρχοντικό Πυρσινέλλα, Παπάζογλου και Αραβαντινού γωνία) και Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών (Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00 π.μ. έως 3.00 μ.μ.)

– κατάστημα ΙΡΙΣ (Γρ. Σακκά 20) και Rock Shop (Βλαχλείδη 9) σε ώρες λειτουργίας καταστημάτων

Οι τιμές των εισιτηρίων καθορίστηκαν στα 12 € τα κανονικά εισιτήρια και σε 8 € τα λοιπά τα οποία περιλαμβάνουν τις κατηγορίες μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών, στρατευμένων, πολύτεκνων, μελών ΚΑΠΗ, κατόχων της μπλε Κάρτας Πολιτισμού του ΥΠΠΟΤ με σήμα το κιονόκρανο, ΑΜΕΑ, και ανέργων. Επίσης ισχύουν εργατικά εισιτήρια που οι δικαιούχοι μπορούν να παραλαμβάνουν δωρεάν από σήμερα (αύριο) Τετάρτη στην οδό Τσακάλωφ 10 από τα γραφεία της Εργατικής Εστίας Ιωαννίνων.

Υποστηρικτές της παράστασης είναι: εταιρεία «Βίκος – Ζαγοροχώρια», Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, εταιρεία «Ζαγόρι – Χήτος ΑΒΕΕ», Ξενοδοχείο «Ήπειρος Παλλάς», Τράπεζα «Marfin», Κέντρα ξένων γλωσσών Ιωαννίνων «Palso», Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Συντελεστές της παράστασης: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, 28ος χρόνος – θερινή περίοδος 2010 – 11 – Κεντρική Σκηνή, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα «Τα μάγια της πεταλούδας».

Μια κωμωδία σε δύο πράξεις κι έναν πρόλογο.

– Μετάφραση: Δημήτρης Τσεκούρας
– Δραματουργική επεξεργασία: Ορέστης Τάτσης
– Σκηνοθεσία: Ρηνιώ Κυριαζή – Ορέστης Τάτσης
– Σκηνικά κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
– Μουσική: Νίκος Βελιώτης
– Επιμέλεια κίνησης: Κική Μπάκα
– Φωτισμοί: Βαγγέλης Νέτης – Ορέστης Τάτσης

Διανομή (με σειρά εμφάνισης):

– Πρόλογος (φωνή): Βαγγέλης Αγγέλης
– Κυρία Σκαθαρίνα: Μαρία Τσιμά
– Μαυρομάντισσα: Δήμητρα Γκλιάτη
– Σύλβια: Βίκυ Καλπάκα
– Σκαθαράκος: Κώστας Βασαρδάνης
– Σκορπιός ο Κοψοκαλάμης: Άρης Τσαμπαλίκας
– Σκάθαρος Φρουρός: Μιχάλης Μπίζιος
– Πεταλούδα: Ρηνιώ Κυριαζή
– Αγία Σκαθαρίνα: Μαρία Τσιμά
– Σκαθαρίνα του Αγρού: Δήμητρα Γκλιάτη
– Πυγολαμπίδα 1: Δήμητρα Γκλιάτη
– Πυγολαμπίδα 2: Βίκυ Καλπάκα
– Πυγολαμπίδα 3: Μαρία Τσιμά

– Φωτογραφίες: Κώστας Γρίβας
– Μακιγιάζ: Βασιλική Κήτα
– Σύνθεση αφίσας: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
– Κατασκευή σκηνικού: Θανάσης Τζάτσος, Μανώλης Μανωλιδάκης – Νέτης
– Κατασκευή κοστουμιών: Αναστασία Καμπέρη, Μαρία Σταύρου
– Οργάνωση παραστάσεων: Γιώργος Καταγής
– Δημόσιες σχέσεις: Ειρήνη Λαγουρού

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ευχαριστεί θερμά για την βοήθεια τους: Ιωάννα Αναγνωστοπούλου, Χριστίνα Γιαλαμά, Ναταλία Στυλιανού, Άννα Ταγκάλου, Γιώργο Κακιόπουλο και Αλέξανδρο Σκούρα.

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply