Δηλώσεις Περιφερειάρχη

Α. ΚαχριμάνηςΣε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

Α) Για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές:

«Οι καιροί έχουν αλλάξει. Εμείς ως Ορθόδοξοι έχουμε την Κυριακή ως ημέρα αργίας. Όμως, δεν παύει να έχει το δικαίωμα κάποιος που θέλει να ανοίξει το κατάστημά του την Κυριακή, να το κάνει. Είμαστε σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία. Και πρέπει να σεβαστούμε τη γνώμη του καθενός. Από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που ισχύει σήμερα. Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να δουλέψουν Σαββατοκύριακο, υπάρχουν άλλοι που θέλουν να δουλέψουν τις άλλες ημέρες της εβδομάδας. Για αυτά θα αποφασίσει ο καθένας τι θέλει. Δεν είμαστε εμείς που πρέπει να μπούμε από πάνω για να αποφασίσουμε και να επιβάλλουμε ότι Σάββατο και Κυριακή θα είναι όλα κλειστά. Δεν είναι δικό μας δικαίωμα, αλλά δικαίωμα του καθενός επιχειρηματία και επαγγελματία, να καταλάβει πότε τον συμφέρει να έχει καλύτερα αποτελέσματα για την επιχείρησή του».

Β) Για τις εργασίες στην περιοχή Αμφιθέας Δήμου Ιωαννιτών:

«Υπάρχουν αντικειμενικά δεδομένα, τα οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με όσα ο καθένας υποκειμενικά βάζει στο μυαλό του. Όταν υπογραφεί το Διάταγμα της Λίμνης και το Ρυθμιστικό Σχέδιο, θα υπάρχουν και συγκεκριμένοι κανόνες. Σήμερα δεν μπορεί ο καθένας λέγοντας ότι ενδιαφέρεται για τη λίμνη να καταλήγει σε αυθαίρετα συμπεράσματα πως δεν είναι καλό να γίνεται παρέμβαση σε έκταση, που αύριο μπορεί να ενωθεί με τη λίμνη. Ως άνθρωπος που με ενδιαφέρει τα μέγιστα η λίμνη και το έδειξα με πράξεις, δεν το καταλαβαίνω».

Γ) Για το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων:

Στασιμότητα επικρατεί στο ζήτημα ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό και πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια να γίνουν επεμβάσεις πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Δήλωσε συγκεκριμένα: «Δεν έχουμε νεότερα, γιατί ακόμα στο νέο Υπουργείο δεν έχουν βρει το ρυθμό που υπήρχε πριν τον ανασχηματισμό. Καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ζήτημα. Έχουμε στείλει τα τεχνικά δελτία. Από κοινού με τον πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης του Σταδίου, επισκεφτήκαμε το Ελεγκτικό Συνέδριο, που ελέγχει ως προς τη νομιμότητα τις προγραμματικές συμβάσεις. Ήταν προγραμματισμένο να συναντήσουμε τον Υφυπουργό κ. Ανδριανό, όμως εξαιτίας μιας κινητοποίησης έξω από το Υπουργείο, όμως δεν κατέστη δυνατό. Με μηχάνημα, που δεν χρησιμοποιούνταν μέχρι τώρα, μπορεί να γίνουν παρεμβάσεις για την απορροή των νερών για την αποστράγγιση του αγωνιστικού χώρου. Το σίγουρο είναι ότι με βάση τους κανόνες που υπάρχουν σήμερα για τα δημόσια έργα. Δεν υπάρχουν πλέον τα χρονικά περιθώρια να γίνουν πριν την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν εργασίες για το χλοοτάπητα».

Δ) Αναδασμός στο Σακελλαρικό Δήμου Ζίτσας:

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών για τον αναδασμό Σακελλαρικού Δήμου Ζίτσας. Πρόκειται για έκταση 300 περίπου στρεμμάτων, τα οποία – όπως είπε- όταν τελειώσουν θα δώσουν εισόδημα σε κάποιους, που τόσο το έχουν ανάγκη σήμερα.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply