Δελτίο τύπου ΦΟΔΣΑ: Σύσκεψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Δημαρχείο ΙωαννίνωνΜε αντικείμενο τα προβλήματα λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων του Νομού Ιωαννίνων και την εξεύρεση λύσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα, ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλίας Θεοδωρίδης, ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Θωμάς Μπέγκας, ο ειδικός σύμβουλος της Αποκεντρωμένης Μιλτιάδης Κλάπας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η σύσκεψη ήταν η απόρροια της επιστολής που είχε απευθύνει πριν μερικές ημέρες ο κ. Μπέγκας με αντικείμενο την αδυναμία λειτουργίας του Φορέα λόγω παντελούς έλλειψης διοικητικού, οικονομικού και τεχνικού προσωπικού.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε αναφορά και στο ζήτημα της λειτουργίας του ΧΥΤΑ, ειδικά στο μέρος που αφορά στη διαχείριση στραγγιδίων και υδάτων που επιφορτίζουν το κύτταρο λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων και στην ανάγκη συμπληρωματικών έργων για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού.

Στη σύσκεψη αποτυπώθηκε η διάθεση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να συνδράμει το έργο του Φορέα. Με δεδομένη πλέον την απόφαση της Κυβέρνησης να παρατείνει τη λειτουργία των Φορέων με τη σημερινή τους μορφή, αποφασίστηκε η να υποβληθεί εκ νέου, από τη Διοίκηση του Συνδέσμου, ο Οργανισμός Εσωτερικής Λειτουργίας ώστε να δοθεί έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσει η στελέχωσή του με την πρόσληψη του κατάλληλου προσωπικού.

Από τον Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ τέθηκε υπόψιν του Γενικού Γραμματέα ότι ως άμεση, μεταβατική, λύση εξετάζεται η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων και της ΔΕΥΑΙ ώστε η δεύτερη να υποβοηθήσει το έργο του Φορέα.

Από τον κ. Θεοδωρίδη δόθηκε η εντολή προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, να διερευνήσουν κάθε δυνατότητα για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος στελέχωσης του Συνδέσμου και συμφωνήθηκε να επανέλθουν αμέσως μόλις συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply