Δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Πωγωνίου

ΣΥΡΙΖΑEκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια τον αδικοχαμένων συνδημοτών μας στα Κτίσματα Πωγωνίου. Γίνεται φανερό που οδηγεί η απαράδεκτη πολιτική ανευθυνότητα της τρικομματικής συγκυβέρνησης της χώρας.

Η επιλογή της να εγκαταλείπει μια ακριτική περιοχή και αντί αυτού να φυλάει το Κολωνάκι και την Εκάλη αφήνει πολλά ερωτηματικά.Μήπως πρέπει οι κάτοικοι του Πωγωνίου να εγκαταλείψουν τον τόπο τους ώστε να μπορούν πιο ελευθέρα να έρθουν οι « επενδυτές»;

Επειδή θεωρούμε την ασφάλεια των συνδημοτών μας δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό απαιτούμε από την πολιτεία να επανδρώσει και πάλι τα Α.Τ.της περιοχής με το αναγκαίο προσωπικό και να ξαναφέρει πίσω τους συνοριοφύλακες που έστειλε στη Θράκη, ώστε να μπορούν οι κάτοικοι του ακριτικού Πωγωνίου να νιώθουν πιο ασφαλείς και να μπορούν χωρίς φόβο να κοιμούνται στα σπίτια τους.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι και θα παλέψουμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις να μη δημιουργηθεί «στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών» στο Πωγώνι,αυτή η αποθήκη ψυχών που σχεδιάζουν οι κυβερνώντες, γιατί όχι μόνο δε θα εδραιώσει το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή αλλά αντίθετα θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τον φόβο και θα εντείνει την εγκατάλειψη της περιοχής.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply