Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ιωαννίνων

Από το τέλος του μήνα και πάλι το χαράτσι στη ΔΕΗ, παρά τη δέσμευση Σαμαρά για κατάργησή του:

Το διήμερο 28 και 29 Ιουλίου θα αρχίσουν να αποστέλλονται στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ στους οποίους θα έχει ενσωματωθεί και το τέλος ακινήτων για το 2012, από το οποίο η μνημονιακή συγκυβέρνηση κατόπιν οδηγιών της τρόικα στοχεύει σε έσοδα ύψους 2,2 δισ. Ευρώ.

Διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος δεν προβλέπεται καθώς κάτι τέτοιο κατέστη αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας και πλέον υπεύθυνες για τις εισπράξεις των χαρατσιών ορίστηκαν οι εφορίες που θα μπορούν στη συνέχεια να προχωρούν σε κατασχέσεις εισοδημάτων, μισθών, συντάξεων, ενοικίων, ή και κινητών περιουσιακών στοιχείων.

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις περί κατάργησης του χαρατσιού ήταν ένα ακόμη συνειδητό ψέμα για τον εγκλωβισμό και την παραπλάνηση των ψηφοφόρων. Η αδιαπραγμάτευτη φοροεπιδρομή της νέα κυβέρνησης ξεκινά και μαζί της ξεκινά και ένας νέος κύκλος κινητοποίησης των πολιτών ενάντια στις οργανωμένες άδικες και αντιλαϊκές πολιτικές και πρακτικές του περιβόητου σχεδίου εξόδου από την κρίση μέσω της εξαργύρωσης της μνημονιακής επιταγής. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ιωαννίνων θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την κατεύθυνση.

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply