Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ιωαννίνων

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23/07/2012 συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη. Στη συνάντηση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν ο βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς, και τα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου: Κατερίνα Αντωνίου και Μερόπη Τζούφη.

Η κατάσταση του Πανεπιστημίου έτσι όπως διαμορφώνεται μετά την καταστροφική πολιτική των μνημονίων και την προσπάθεια επιβολής του ν. 4009 αναλύθηκε διεξοδικά στη συνάντηση. Έγινε εκτενής αναφορά στην οικονομική κατάσταση αλλά και στις διοικητικές και ακαδημαϊκές λειτουργίες του Πανεπιστημίου μας, οι οποίες συναντούν μεγάλες δυσκολίες κυρίως λόγω της ιδιόρρυθμης κατάστασης που έχει προκύψει μετά από την ψήφιση του ν. 4009, το κούρεμα των αποθεματικών λόγω PSI καθώς και την αναστολή της όποιας οικονομικής ενίσχυσης από την πολιτεία.

Ουσιαστικά το Πανεπιστήμιο λειτουργεί από τα χρήματα της εταιρείας αξιοποίησης της περιουσίας του Πανεπιστημίου, ενώ υπάρχει και μια μεγάλη εμπλοκή με την αποπληρωμή του εργολάβου που κατασκεύασε την Ζάππειο Φοιτητική Εστία, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από τη Ζάππειο επιτροπή.

Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να στηριχθεί το ο Δημόσιος και Ακαδημαϊκός χαρακτήρας του Πανεπιστημίου. Στα πλαίσια αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ, και σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο, θα πάρει ανάλογες πρωτοβουλίες ώστε να απεμπλακεί η σχετική διαδικασία με στόχο τη συνέχιση της χρηματοδότησης του Πανεπιστημίου. Θα αγωνιστεί μέσα και έξω από τη Βουλή ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές για την ανατροπή του ν. Διαμαντοπούλου και θα διεκδικήσει υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του λαού και του τόπου μας και να λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια και κοινωνική λογοδοσία.

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply