Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ιωαννίνων για την απεργία στο Δήμο

Ως ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ συμπαρατασσόμαστε στην πρώτη συντονισμένη αγωνιστική κινητοποίηση που αποφάσισε το κεντρικό όργανο των Δήμων της Ελλάδας στο πλαίσιο του αγώνα για την αποφυγή της κατάρρευσης του συστήματος της αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, αποτέλεσμα και φυσική κατάληξη της εφαρμογής των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται μέσω του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και που ήδη έχουν οδηγήσει σε χρεοκοπία 60 Δήμους στη χώρα ενώ προστίθενται δεκάδες νέοι που θα οδηγηθούν σε στάση πληρωμών και διακοπή παροχής των πιο κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών.

Για εμάς ο αγώνας για τη σωτηρία των δήμων είναι εξαιρετικά σημαντικός. Όχι μόνο γιατί το διακύβευμα αφορά ευρύτατα λαϊκά στρώματα αλλά και γιατί είναι ο πρώτος συντονισμένος αντιμνημονιακός αγώνας που δίνουν από κοινού οι αιρετοί εκπρόσωποι των δημοτών, οι εργαζόμενοι στους δήμους αλλά και οι δημότες των οποίων η καθημερινότητα υποβαθμίζεται και πλήττεται δραματικά.

Αυτόν τον κρίσιμο αντιμνημονιακό αγώνα και αγώνα επιβίωσης του θεσμού της αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα καλούμε να τον στηρίξουν όλοι και πρώτος ο Δήμος Ιωαννιτών ξεκινώντας από την εφαρμογή των αποφάσεων του κεντρικού οργάνου για το διήμερο κλείσιμο όλων των υπηρεσιών του και καλώντας τον επιτέλους να ακολουθήσει μια σοβαρή αντιμνημονιακή πρακτική και να πάρει αντίστοιχες πρωτοβουλίες έστω και την ύστατη στιγμή, όπως αυτή που πρότεινε η δημοτική μας παράταξη στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για να γίνει την 2η ημέρα των κινητοποιήσεων μια ανοιχτή – πλατιά συγκέντρωση με φορείς και δημότες της πόλης με στόχο την ευρύτερη ενημέρωση και κινητοποίηση όλων των Γιαννιωτών.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση της αυτοδιοίκησης περνά μέσα από τον ίδιο τον πολίτη και τον δημότη της πόλης μας. Τι έχει λοιπόν να φοβηθεί μια δημοτική αρχή που καλείται να τον υπηρετήσει;

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply