Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ιωαννίνων για Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Στα καθημερινά εγκλήματα κατά της κοινωνίας έρχεται να προστεθεί η απαξίωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο οδηγείται στο δρόμο της Αγροτικής. Σκοπός είναι και πάλι να αναλάβει ο πολίτης τα βάρη και να παραδοθεί στο παρασιτικό τραπεζιτικό κεφάλαιο το φιλέτο, οι υγιείς φάκελοι, το καθαρό κέρδος.

Αντιδρώντας στα κυβερνητικά σχέδια για την ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, οι εργαζόμενοι συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρη πανελλαδική απεργία τη Δευτέρα και συνέχιση της κατάληψης στην Κεντρική Υπηρεσία του ΤΤ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υπογραμμίζει ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν έχει επισφαλή δάνεια και δεν έχει επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό από τη λειτουργία του. Αντιθέτως, μόνο κατά την τελευταία πενταετία, το Ελληνικό Δημόσιο έχει εισπράξει πάνω από 3 δις από το ΤΤ, το οποίο και αποτελεί τον τελευταίο δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό μας σύστημα.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΤΤ, όπως και στις χιλιάδες εργαζομένων που μπαίνουν αυτή την εβδομάδα σε τροχιά σύγκρουσης με τη βαρβαρότητα της κυβέρνησης. Ενάντια στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα και την αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού που προλειαίνει τον ολοκληρωτικό εκφασισμό της κοινωνίας. Για την κοινωνική δικαιοσύνη και την πραγματική δημοκρατία.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply