Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για δημιουργία ΕΟΖ Πωγωνίου

ΣΥΡΙΖΑO ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι ριζικά αντίθετος στη δημιουργία ΕΟΖ στο Δήμο Πωγωνίου:

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αποτελούμενη τους Κώστα Βενέτη, Σπύρο Γιαννακό, Γιάννη Καραγιάννη, Λευτέρη Κράνο και τον Χρήστο Μαντά βουλευτή Ιωαννίνων, επισκέφθηκε την έδρα του δήμου Πωγωνίου και συζήτησε με τον Δήμαρχο Κώστα Καψάλη και άλλα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, τα γενικότερα προβλήματα του Δήμου, αλλά και το θέμα της ΕΟΖ.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην υποχρηματοδότηση του Δήμου, στην αποψίλωση της περιοχής από υπηρεσίες (π.χ. ειρηνοδικείο, ΔΟΥ κλπ), στα προβλήματα ρύπανσης του Καλαμά και στην ανάγκη πέρα από το έργο του βιολογικού καθαρισμού του Παρακαλάμου να προχωρήσει και η αλλαγή του αρδευτικού στον κάμπο της περιοχή. Επίσης αναφέρθηκε στα προβλήματα ασφάλειας της περιοχής, στην πολύ κακή κατάσταση που επικρατεί στο τελωνείο Κακαβιάς και επιπλέον στις πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης που λαμβάνει ο Δήμος ιδιαίτερα προς υπερήλικες ανήμπορους δημότες.

Στο θέμα της ΕΟΖ τόνισε πως ο Δήμος Πωγωνίου βρίσκεται σε ετοιμότητα για να διαπιστώσει αν το θέμα της δημιουργίας ΕΟΖ, μπορεί κάτω από περιβαλλοντικές και εργασιακές προϋποθέσεις να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής και είναι ανοιχτός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Από την πλευρά της η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τόνισε ότι βρίσκεται στο πλευρό του Δήμου Πωγωνίου και της ΤΑ σε κάθε διεκδίκηση που αφορά την επαρκή χρηματοδότηση του δήμου, την στήριξη της περιοχής με τις απαραίτητες υπηρεσίες, στηρίζει τις πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης και παρακολουθεί με ενδιαφέρον όλα τα περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής.

Τέλος η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ τεκμηρίωσε τη ριζική αντίθεσή της στη δημιουργία ΕΟΖ στη περιοχή με βάση και τη διεθνή εμπειρία, αλλά και συνολικά με την κατάσταση που βιώνει η χώρα λόγω των μνημονιακών πολιτικών. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ένα συνεκτικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης σε εθνικό περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, και όχι να γίνει ΕΟΖ ολόκληρη η Ελλάδα τόνισε η αντιπροσωπεία, ενημερώνοντας ταυτόχρονα ότι σύντομα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα παρουσιάσει σχέδιο ανασυγκρότησης σε επίπεδο περιφέρειας Ηπείρου.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply