Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ για ΤΑΙΠΕΔ – Πάρκο Λιθαρίτσια

ΣΥΡΙΖΑΗ Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων μετά τη νεοφιλελεύθερη γιορτή που διοργάνωσε έλαβε και τα επακόλουθα που επαγγέλλεται αυτή η πολιτική. Ήταν η πληροφόρηση από βήματος της εκδήλωσης από τον πρώην πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανασόπουλο ότι το πάρκο Λιθαρίτσια καθώς και μια έκταση 793 στρεμμάτων στην Πεδινή βαδίζουν προς ιδιωτικοποίηση από το Ταμείο Αξιοποίησης.

Στην εκδήλωση πληροφορηθήκαμε επίσης ότι τα συνολικά ακίνητα που έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και αφορούν στο νομό Ιωαννίνων φτάνουν τα 321.Τάχιστα η Δημοτική Αρχή πρέπει να μάθει ποιά από αυτά αφορούν το Δήμο Ιωαννιτών και στη συνέχεια να ενημερώσει τους Δημότες.

Οι Γιαννιώτες δικαιούνται να γνωρίζουν ποια δημόσια περιουσία θα πουληθεί αύριο ή σε μια εβδομάδα στην γειτονιά τους, στην πόλη τους στο Δήμο τους, ποιο Δημόσιο κτήριο θα πουληθεί στους ιδιώτες και θα πληρώνουν σε αυτούς ενοίκιο – μέσω της άμεσης ή έμμεσης φορολογίας – όλοι οι πολίτες των Ιωαννίνων.

Η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης ξεπουλά δημόσια περιουσία και στην περιοχή μας αφαιμάζοντας με αυτό τον τρόπο – γι άλλη μια φορά –  το πορτοφόλι των Γιαννιωτών και στερώντας τους το δικαίωμα να αξιοποιούν προς όφελος της πόλης, πάρκα, δασικές εκτάσεις, διατηρητέα και σύγχρονα κτήρια, αφαιρώντας έτσι από την καθημερινή τους ζωή και την ποιότητα.

Ο Δήμος Ιωαννιτών καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στα ζητήματα κατοχής και αξιοποίησης δημόσιας γης υποχρεούνται να κινηθούν άμεσα προς την κατεύθυνση προστασίας της δημόσιας περιουσίας και κοινοποίησης όσων στοιχείων γνωρίζουν γύρω από την πώληση των ακινήτων και όχι να παραμένουν συνομιλητές με το Ταμείο Αξιοποίησης και με παράγοντές του που έπαιξαν ή παίζουν καθοριστικό ρόλο στην κυβερνητική απόφαση ξεπουλήματος κάθε δημόσιας περιουσίας στη χώρα μας.

Το Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ιωαννίνων

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply