Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή ορίων μετάθεσης των εκπαιδευτικών

Απαράδεκτη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για αλλαγή των ορίων μετάθεσης των εκπαιδευτικών:

Με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, με τη συμμετοχή του βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστου Μαντά, θίγουν το θέμα της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας για αλλαγή των ορίων μετάθεσης των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με απόφαση που στάλθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού, με ημερομηνία 4/1/2013 και με την αρ. πρωτ. 147801/Δ1/23-11-2012 απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας, και σύμφωνα με το ΦΕΚ 3240/5-12-2012 τεύχος Β’ (σελίδα 5), τόσο για την πρωτοβάθμια όσο και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η πλειονότητα των νομών της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του νομού Ιωαννίνων, μετατρέπονται σε μία περιοχή μετάθεσης (αντί 3 ή 4, ανάλογα), με εξαίρεση νομούς που διαθέτουν νησιωτικές περιοχές, όπου δημιουργούνται δυο περιοχές.

Πρόκειται για ένα μέτρο εντελώς άδικο, καθώς έρχεται να προσθέσει ανισότητες και πιθανές αδικίες στην τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες των ήδη υπηρετούντων/υπηρετουσών εκπαιδευτικών. Παράλληλα, προωθεί τον ανταγωνισμό και τον κατακερματισμό του κλάδου, ενισχύοντας την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Το μέτρο αυτό, σε συνδυασμό με την ειδική διάταξη του τρίτου Μνημονίου, αναδεικνύει για άλλη μια φορά την πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει την υποχρεωτική μετακίνηση των εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία της χώρας και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από οργανική θέση, και μόνο με απόφαση του Υπουργού.

Ο κ. Υπουργός ερωτάται ευθέως αν προτίθεται να προβεί σε άμεση επανεξέταση της απόφασης και σε ακύρωσή της.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply