Δελτίο τύπου Στέγης Αυτιστικών Ατόμων “Ελένη Γύρα”

Την Τρίτη 27/11/2012 ξεκινά κινητοποιήσεις το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΤΟΜΩΝ σε συνεργασία με τους εργαζομένους της ΣΤΕΓΗΣ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ «ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ».

Συγκεκριμένα θα ξεκινήσει αυτοκινητοπορεία στις 9.30 πμ από την ΣΤΕΓΗ και μετά από στάσεις στα Δημαρχεία Ζίτσας και Ιωαννίνων και την Περιφέρεια Ηπείρου θα καταλήξει στα γραφεία της Αποκεντρωμένης όπου στεγάζεται ο τοπικός εντολοδόχος της Κυβέρνησης.

Αιτία των κινητοποιήσεων είναι η περικοπή κατά 50% της χρηματοδότησης από την εντολοδόχο τρικομματική κυβέρνηση των τοκογλύφων. Η ΣΤΕΓΗ ΑΥΤΙΣΤΙΚΩΝ «ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ» στη Ζίτσα κινδυνεύει να κλείσει ή να μετατραπεί σε ένα νέο Άσυλο παλαιού τύπου, σε μια νέα Λέρο.

Αν δεν δοθεί άμεσα λύση με την καταβολή άμεσα όλων των οφειλών και παράλληλα την επαναφορά στο ύψος της χρηματοδότησης πριν το 2010 θα μας αναγκάσει να φτάσουμε και εμείς στα άκρα εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο. Ως εδώ. Θα μας βρει η Κυβέρνηση μπροστά της και τότε θα δει την δύναμή μας.

Ευχόμαστε πάντως στα μέλη της Κυβέρνησης και τους 153 «λεβέντες» που ψήφισαν τα μνημόνια να μην έρθουν στην θέση μας ούτε αυτοί ούτε η οικογένειά τους.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply