Δελτίο τύπου ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων

Η ΝΟ.Δ.Ε Νέας Δημοκρατίας Ιωαννίνων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«« Για μια ακόμη φορά ο υφυπουργός Υποδομών κ. Μαγκριώτης επισκέφθηκε τα Γιάννενα και την Ήπειρο χωρίς καμία δέσμευση για την υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής που ξεκίνησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ενάμιση χρόνο στην κυβέρνηση δυστυχώς ο κ. Μαγκριώτης δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι τα έργα δεν υλοποιούνται με ευχολόγια και ματαιώσεις έργων που δημοπρατήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Νέα Δημοκρατία για την ολοκλήρωση του μισού κύριου άξονα της Εγνατίας Οδού, μήκους 410 χλμ, με δεκάδες γέφυρες, και σήραγγες έδωσε παράταση στο χρονοδιάγραμμα παράδοσης της έξι μήνες (Δεκέμβριος 2008 – Ιούνιος 2009) ενώ το ΠΑΣΟΚ για την παράδοση 900 μέτρων του κύριου άξονα είναι ήδη ένα χρόνο εκτός χρονοδιαγράμματος (Μάιος 2010) με άγνωστο πότε θα δοθεί σε κυκλοφορία το συγκεκριμένο τμήμα.

Ξεχνά επίσης και δεν μιλάει καθόλου ο κ. Μαγκριώτης για τη δεινή οικονομική κατάσταση που έχει φέρει ολόκληρο τον τεχνικό κόσμο. Να υπενθυμίσουμε στον κ. υφυπουργό ότι τον Οκτώβριο του 2009 η Πανελλήνια Ένωση Διπλωματούχων Μηχανικών ανακοίνωσε ότι οι μικρές και μεγάλες εταιρείες του κλάδου παρουσίασαν κύκλο εργασιών το 2008 αυξημένο κατά 58% σε σχέση με το 2005 προσφέροντας εργασία σε χιλιάδες τεχνικούς. Σήμερα η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να επιστρέψει καν το ΦΠΑ στις εταιρείες και σε συνδυασμό με την πλήρη αδράνεια στη δημοπράτηση νέων έργων οδηγούν ολόκληρο τον τεχνικό κόσμο σε απόγνωση και σε κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας.

Η κυβέρνηση όφειλε να συνεχίσει με ταχείς ρυθμούς τα υπό κατασκευή έργα που ξεκίνησε η Νέα Δημοκρατία και να σχεδιάσει νέα έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος.

Δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια του χρόνου για περιοδείες δημοσίων σχέσεων κυβερνητικών αξιωματούχων με στόχο τον εντυπωσιασμό.

Είναι η ώρα να τονώσουμε την ανάπτυξη για να απεμπλακούμε από το φαύλο κύκλο της ύφεσης που μας οδήγησε με τις επιλογές τους το ΠΑΣΟΚ. »»

 

Tags:

, , , , , , , , , , ,

Leave a Reply