Δελτίο τύπου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων

Δελτίο τύπου Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων για τη Χρυσή Αυγή:

«« Απευθυνόμενοι με αίσθημα ευθύνης, αποφασιστικότητας και κυρίως αυτοκριτικής, αυτές τις κρίσιμες για την Πατρίδα μας ώρες – πριν την ψήφιση των πολύ αναμενόμενων νέων επώδυνων μέτρων – θα θέλαμε να καλέσουμε κάθε νέο/α, κάθε εργαζόμενο/η, κάθε φοιτητή/τρία, κάθε άνεργο/η, κάθε έναν πολίτη ξεχωριστά, Έλληνα ή και μετανάστη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων μπροστά στην ιστορική συγκυρία που μας περιβάλλει, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Οφείλουμε να σκεφθούμε τώρα πια καθαρά χωρίς αναστολές ποιες πολιτικές μας οδήγησαν σε μη αξιοπρεπή ζωή και διαβίωση, πότε και γιατί ανεχτήκαμε την ανομία την αδιαφάνεια την αναξιοκρατία και αν όλα τα παραπάνω υπηρετούσαν – πέραν του ατομικού – και το Εθνικό και συλλογικό συμφέρον. Πρέπει έστω και καθυστερημένα να απονείμουμε ”τα του Καίσαρος τώ Καίσαρι” ξεκινώντας από τα δικά μας λάθη σε νοοτροπίες και συμπεριφορές, σε πρακτικές και αντιλήψεις που μας οδήγησαν σε μια πολυδιάστατη κρίση, οικονομική, πολιτική ηθική που σταδιακά αποδόμησε δικαιώματα και κατακτήσεις ενός ολόκληρου λαού.

Προφανώς και να τονιστεί στο σημείο αυτό ότι η ”κρίση” δεν είναι μόνο Ελληνικό πρόβλημα, συνιστά δομικό πρόβλημα του οικοδομήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ποτέ δεν έσκυψε με ρεαλισμό και ορθολογικό πνεύμα στο να αμβλύνει τις εσωτερικές ανισορροπίες μεταξύ κρατών – μελών της Ε.Ε και να δημιουργήσει έγκαιρα συνθήκες Ευρωπαϊκής ενοποίησης και πολιτικά και νομισματικά. Αυτό όμως αποτελεί μια συζήτηση που θα μας απασχολήσει σε επόμενο στάδιο.

Παρατηρείται λοιπόν το τελευταίο διάστημα μια διαρκής και κλιμακούμενη απειλή που ακούει στο όνομα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Είναι προφανές ότι στα πλαίσια του λαϊκισμού αυτή η συμμορία των νέο-ΝΑΖΙ εκμεταλλεύεται μικροπολιτικά τη φτώχεια, την ανεργία τη λιτότητα και συνολικά την αγανάκτηση που προκύπτει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.

Ο περήφανος λαός μας σε όλες τις προγενέστερες φάσεις της Ιστορίας του πολέμησε τους ξένους και ντόπιους κατακτητές, τους προδότες και τους φασίστες. Όταν η Ιστορία δεν μας διδάσκει επανέρχεται ως τραγωδία και ο λαός μας την έζησε αυτή τη θηριωδία στη κατοχή των ΝΑΖΙ και έπειτα στα γεγονότα που ακολούθησαν. Δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα επιτρέψουμε να επανέλθουν στο προσκήνιο οι σκοταδιστές, οι ταγματασφαλίτες αυτοί που σταματούν παραστάσεις που καίνε βιβλία και σπάνε στο ξύλο όποιον δεν συμφωνεί μαζί τους.

Δεν θα επιτρέψουμε να επέλθει η “νύχτα των κρυστάλλων” από αυτούς που οραματίζονται καθαρές φυλές που υπάρχουν μόνο στα βρώμιkα μυαλά τους. ΧΥΘΗΚΕ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ και ο λαός μας οφείλει να έχει μνήμη και κρίση.

Τα λεγόμενα, η ιδεολογία και οι πρακτικές της συμμορίας των ΝΑΖΙ απειλούν ευθέως το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία μας, εναντιώνονται στο κράτος δικαίου που διεκδικούμε και καταστρέφουν το περιβάλλον στο οποίο αύριο θα φέρουμε τα παιδιά μας. Δεν επιτρέπεται κανείς να ζει υπό το καθεστώς φόβου και τρομοκρατίας. Δεν μπορεί η λύση να είναι η βία των συμμοριών που υποκινούνται πολλές φορές από ανώτερα ιστάμενους, ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ το παρακράτος να κυβερνά και η κυβέρνηση να αποσιωπά δολοφονίες.

Απέναντι σε όλα τα παραπάνω εμείς ως Νεολαία ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων ζητάμε συνολικά περισσότερη δικαιοσύνη και ταχύτερη τιμωρία των ενόχων που εμπλέκονται σε μη νόμιμες πράξεις και ενέργειες με άμεση άρση ασυλίας βουλευτών, απαιτούμε περισσότερη Δημοκρατία για να μην μπούμε εκ νέου σε διχασμό που σε καιρό κρίσης – οικονομικής εξαθλίωσης θα τροφοδοτούσε εμφυλιακό κλίμα και επιπρόσθετα αγωνιζόμαστε για ισχυροποίηση των Δημοκρατικών θεσμών που θα επιβάλλουν κοινωνική ειρήνη και συνοχή. Όσοι έρχονται να στοιχειώσουν τα όνειρα μας για μια Δημοκρατική Ελλάδα για μια ειρηνική και προοδευτική κοινωνία θα μας βρουν απέναντι τους.

Όσοι από την άλλη τους ανέχονται και εν μέρει τους δικαιολογούν μπορούμε να τους σεβαστούμε ως ένα βαθμό αλλά δεν μπορούμε να μην τους επισημάνουμε ότι αυτοί είναι ο επόμενος στόχος μετά τους μετανάστες, τους ομοφυλόφιλους, τους ρομά, τους Εβραίους, τις γυναίκες κτλ. Γιατί πολύ απλά όταν θα έρθουν εκεί για αυτούς δεν θα υπάρχει κανείς για να τους υποστηρίξει.

Δεν αποδεχόμαστε σε καμία περίπτωση όμως όσους ταυτίζονται με Ναζιστικούς χαιρετισμούς γιατί ακόμη και η δημοκρατία οφείλει να αυτό-προστατεύεται. (Παραπέμπουμε σε δηλώσεις του Γκέμπελς το 1928 που υποστήριξε ότι “δεν ερχόμαστε ως φίλοι αλλά ως εχθροί, ως λύκοι για να καταλύσουμε τη δημοκρατία σας και σας ευχαριστούμε που μας παρέχετε νομιμότητα και κάλυψη για να σας κερδίσουμε με τα «όπλα» σας”).

Απαιτείται συμπόρευση, αλληλεγγύη και ξεσηκωμός, οι αγώνες μας από εδώ και μπρος πρέπει να είναι πολύμορφοι μαζικοί και ανατρεπτικοί. Δεν αρκεί η αντίδραση, απαιτείται αντίσταση απέναντι σε ότι καταστρατηγεί τις ελευθερίες μας και τα ατομικά και συλλογικά μας δικαιώματα. Η κρίση είναι αποτέλεσμα της Καπιταλιστικής εκμετάλλευσης που γεννά τέτοια εκτρώματα όπως αυτό του Φασισμού – Ναζισμού.

Πρέπει άμεσα να δημιουργηθούν οι συνθήκες για συμπόρευση σε ένα νέο πλατύ, ριζοσπαστικό δημοκρατικό και κυρίως Αντιφασιστικό μέτωπο που θα υπηρετεί τις δυνάμεις εκείνες που θα χτίσουν τη νέα Ελλάδα. Η κέντρο-αριστερά και η Αριστερά Οι υγιείς δυνάμεις πρέπει να βγουν μπροστά. Με αντανακλαστικά εγρήγορσης για την ανασύνταξη της δημοκρατικής παράταξης. Ο λαός είναι αυτός που θα αναδείξει τις νέες κοινωνικό-πολιτικές συμμαχίες που θα τραβήξουν το δρόμο του αγώνα.

Συντονιστής Νεολαίας ΠΑΣΟΚ,
Πανόπουλος Βασίλης »»

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply