Δελτίο τύπου Μ. Κασσή

Με καθυστέρηση 5!!… μηνών, απάντησε τελικά σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών στην από 21/9/2012 επιστολή του Βουλευτή Ιωαννίνων, κ. Μ. Κασσή, για την υπαγωγή του Νομού Ιωαννίνων στην Α’ Ζώνη αναφορικά με την χορήγηση του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Συνοπτικά η απάντηση αναφέρει πως η κατάταξη της Ηπείρου στη Β’ Ζώνη έγινε κατόπιν πορίσματος ομάδας εργασίας, το οποίο, εν ολίγοις, βασίστηκε στην Τεχνική Οδηγία του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. 20701-3/2010 που χρησιμοποίησε ως κριτήριο τις βαθμοημέρες θέρμανσης της κάθε περιοχής, δηλαδή αμιγώς κλιματολογικά κριτήρια.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο κ. Κασσής δήλωσε χαρακτηριστικά: “Σήμερα που χιονίζει σχεδόν σε όλο το Νομό το Υπουργείο Οικονομικών με ενημέρωσε πως δεν έχουμε μεγάλες ανάγκες για θέρμανση των σπιτιών μας. Καλώ την ηγεσία του να έρθει στα Γιάννενα και να “δουλέψει” χωρίς κανένα θερμαντικό μέσο… Είναι απορίας άξιον με ποιο τρόπο βγάζουν πορίσματα οι ομάδες εργασίας. Το υπουργείο πρέπει να αναθεωρήσει αμέσως αυτή την απόφαση και να εντάξει τον Νομό Ιωαννίνων στην Α’ Ζώνη, αλλιώς βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου”.

……………………………………………………………………………………………………………………………………
Με αφορμή την απάντηση του Αν. Υπουργού κ. Σ. Καλογιάννη, σε ερώτηση του Βουλευτή Ιωαννίνων κ. Μιχάλη Κασσή για τις προσβάσεις στην Εγνατία Οδό, ο κ. Κασσής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«« Πραγματικά έμεινα έκπληκτος από την απάντηση του Υφυπουργού και συντοπίτη μας κ. Σ. Καλογιάννη στην Ερώτησή μου για τις προσβάσεις στην Εγνατία Οδό. Εάν ο Υφυπουργός δεν ήταν από τα Γιάννενα, θα μπορούσα, ίσως, να δικαιολογήσω το γεγονός πως «κρύβεται» πίσω από τη γραφειοκρατία και μελέτες που έγιναν σε παλαιότερο χρόνο.

Δυστυχώς δεν απαντά επί της ουσίας στο θέμα της έλλειψης προσβάσεων στα νέα Εθνικά Οδικά Δίκτυα από σημαντικές και πολυπληθείς περιοχές των Ιωαννίνων. Παραπέμπει το θέμα στο άγνωστο μέλλον και δεν δεσμεύεται για κάτι συγκεκριμένο προκειμένου να αποσυμφορηθεί το Λεκανοπέδιο και να διευκολυνθούν οι πολίτες.

Και ο ίδιος αλλά και όλοι όσοι σχετίζονται με το θέμα πρέπει άμεσα να δηλώσουν πότε και πως συγκεκριμένα θα εξετάσουν το θέμα αυτό. Η εποχή του «το θέμα σας θα εξεταστεί» έχει περάσει. Τώρα μετράνε οι πράξεις και δεν τις βλέπουμε. »»

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply