Δήμος Ιωαννιτών: Ανακοίνωση

Σημαντική περικοπή και στα κονδύλια της ΣΑΤΑ:

Μειωμένη κατά 20% ήρθε η πρώτη δόση της ΣΑΤΑ για το 2011, στο Δήμο Ιωαννιτών, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην αποπληρωμή και τον σχεδιασμό των έργων και επιδεινώνει την ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Αντί του ποσού του 1,1 περίπου εκατομμυρίου ευρώ που είχε προϋπολογίσει ο Δήμος, με βάση την κατανομή του 2010, από το Υπουργείο Εσωτερικών εστάλη το ποσό των 833 χιλιάδων ευρώ.

Η περικοπή αυτή, έρχεται ως συνέχεια αυτής που έχει γίνει στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και επηρεάζει τον συνολικό προγραμματισμό του Δήμου στον τομέα των έργων και της αποπληρωμής οφειλών προς τους εργολάβους.

Πρέπει δε να σημειωθεί ότι στο Δήμο Ιωαννιτών, όπως και σε όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, δεν έχει αποσταλεί ακόμη η τελευταία δόση της ΣΑΤΑ για το προηγούμενο έτος. Το ποσό που ανέμενε ο Δήμος έφτανε στο ένα εκατομμύριο ευρώ περίπου.

Οι συνεχείς μειώσεις στους θεσμοθετημένους πόρους, προκαλούν έντονες δυσλειτουργίες και απειλούν με οικονομική ασφυξία το Δήμο Ιωαννιτών, εξ αιτίας και των υπέρογκων χρεών παρελθόντων ετών που πρέπει να διαχειριστεί.

«Θεωρούμε ότι απαιτείται ταχύτατα να συγκροτηθούν τα όργανα της αυτοδιοίκησης – ΠΕΔ, ΚΕΔΕ – ώστε άμεσα να γίνει ολοκληρωμένη επαναδιαπραγμάτευση με το Υπουργείο Εσωτερικών, τόσο για τα οικονομικά όσο και για τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο των ΟΤΑ. Κι αυτό πρέπει να συμβεί, καθώς σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε, να μετατραπεί η Αυτοδιοίκηση σε τμήμα του πάσχοντος δημόσιου τομέα της χώρας», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

 

Tags:

, , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply