Δήλωση Νομάρχη Ιωαννίνων

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Νομάρχης Ιωαννίνων κ. Καχριμάνης δήλωσε:

Σήμερα ξεκίνησε μια νέα σχολική χρονιά. Οι ευχές μας συνοδεύουν μαθητές και εκπαιδευτικούς για υγεία, πρόοδο,  ευγενή άμιλλα,  άρτια εκπαίδευση. Οι συνθήκες φέτος είναι διαφορετικές απ΄ ότι μέχρι πρόσφατα.  Η οικονομική κρίση, δυστυχώς, δεν άφησε ανέγγιχτη ούτε την Παιδεία. Οδήγησε σε οικονομική υποβάθμιση τους εκπαιδευτικούς, επιβάρυνε τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Είναι  αδήριτη ανάγκη όμως, όπως όλα αυτά τα προβλήματα, μείνουν εκτός σχολείου. Η νέα γενιά πρέπει να αισθάνεται βέβαιη, ότι η σημερινή δύσκολη κατάσταση  θα ξεπεραστεί και αν η ίδια οπλιστεί με γνώσεις και δεξιότητες, ένα καλύτερο μέλλον  περιμένει και την ίδια και την πατρίδα μας. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι ανάγκη να ενισχυθεί το Δημόσιο Σχολείο. Η Πολιτεία έχει χρέος να εξασφαλίσει τα μέσα και τους τρόπους, ώστε να μην υποβαθμιστεί η παρεχόμενη εκπαίδευση. Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει και είναι στραμμένη  και η δική μας προσοχή. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, μερίμνησε όλα τα προηγούμενα χρόνια να βελτιώσει και να ενισχύσει τις σχολικές υποδομές, να εξασφαλίσει για τους μαθητές των απομακρυσμένων περιοχών, την ασφαλή μετάβαση, προς και από, τα σχολεία τους.

Στην οκταετία που σε λίγους μήνες ολοκληρώνεται, ως Νομαρχιακή Αρχή, έχουμε να επιδείξουμε ένα σημαντικότατο έργο. Μεταξύ άλλων:

  • Κατασκευάσαμε και παραδώσαμε σε λειτουργία οκτώ  νέα σύγχρονα διδακτήρια
  • Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων εγκαταστήσαμε και θέσαμε  σε λειτουργία τέσσερα ακόμη διδακτήρια, ενώ αναζητούνται οικόπεδα για επιπλέον δέκα.
  • Προσθέσαμε αίθουσες σε άλλα δώδεκα διδακτήρια
  • Αναλάβαμε και υλοποιήσαμε περισσότερα από 130 έργα συντήρησης και βελτίωσης διδακτηρίων σε όλο το Νομό.
  • Εντάξαμε στο ΕΣΠΑ και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα,  ξεκινά η κατασκευή άλλων δύο σχολείων σε Νέα Ζωή – Ανατολή.
  • Προχωρήσαμε στην αντικατάσταση των στοιχείων αμιάντου από  τα σχολεία
  • Εξασφαλίσαμε τους χώρους του πρώην νοσοκομείου «Χατζηκώστα» και των πρώην στρατιωτικών φούρνων για  την κατασκευή νέων σχολείων και ήδη ετοιμάζονται οι σχετικές μελέτες.
  • Εξασφαλίσαμε οικόπεδο και ολοκληρώνουμε τη μελέτη για την κατασκευή σύγχρονου διδακτηρίου για τις ανάγκες του Μουσικού Σχολείου.

Ο κύκλος αυτός, της δημιουργίας από πλευράς της Ν.Α.Ι. κλείνει με την εφαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και τη μεταφορά των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση. Είμαστε βέβαιοι ότι το έργο μας θα συνεχιστεί. Ευχόμαστε σε όλους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς καλή δύναμη,

Καλή σχολική χρονιά.

 

Tags:

, , ,

Leave a Reply