Δήλωση Κ. Τασούλα

Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. Ιωαννίνων, Κώστα Τασούλα:

«« Τα τελευταία δύο χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες έχασαν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Το ΠΑΣΟΚ αφού σκόρπισε ψεύδη και ελπίδες, αλαφιασμένο και σαστισμένο κυβέρνησε επί επτάμηνο χωρίς να πάρει μέτρα. Οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο της ανεργίας, της ύφεσης και των οριζόντιων περικοπών. Και το χειρότερο: Κόντεψε να τινάξει τα πάντα στον αέρα με την επιπολαιότητα του δημοψηφίσματος και να οδηγήσει τη χώρα έξω από την Ευρώπη.

Η ΝΔ από την πρώτη στιγμή με τον Πρόεδρό της Αντώνη Σαμαρά επεσήμανε τα λάθη τα τραγικά του μνημονίου. Δεν εισακουσθήκαμε. Βάλαμε πλάτη για να μη χρεοκοπήσει η χώρα όταν έπρεπε να χειρισθούμε το απροχώρητο. Κι ας είχαμε κόστος, γιατί για μας προέχει η χώρα.

Σήμερα διεκδικούμε την εντολή του λαού για να κυβερνηθεί η χώρα, για να μείνουμε στην Ευρώπη και για να αλλάξουμε την οικονομική πολιτική προς την ανάπτυξη, έξω από την μονομερή μέγγενη της λιτότητας. Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν είναι απλώς ανάμεσα σε κόμματα. Είναι ανάμεσα σε εθνικές και λαϊκές επιλογές και κατακτήσεις και στην ανατροπή τους. Είναι ανάμεσα σε γεωστρατηγικούς προσανατολισμούς και σε ανατροπή τους. Είναι ανάμεσα σε μία πορεία διόρθωσης και σε μία πορεία ξηλώματος. Είναι ανάμεσα στο χτίσιμο και στο γκρέμισμα.

Η Ν.Δ. διδαγμένη από λάθη της αλλά και υπερήφανη από επιτεύγματά της εκφράζει όλες τις κατακτήσεις και όλες τις ελπίδες των Ελλήνων. Η νέα μεταπολίτευση θα αρχίσει στις 17 Ιουνίου και η ΝΔ θα την εκφράσει επάξια. »»

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply