Δήλωση Κ. Τασούλα

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. και Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κώστας Τασούλας με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε για διεκδίκηση αναδρομικών από βουλευτές, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«« Κανείς εν ενεργεία βουλευτής της ΝΔ δεν εγείρει αξιώσεις για καταβολή αναδρομικών. Ηδη τέσσερις εκ των εν ενεργεία βουλευτών που τα ονόματά τους αναφέρθηκαν έχουν κάνει σχετικές δηλώσεις.

Η Ν.Δ. θεωρεί, όπως και παλαιότερα έχει δηλώσει ο Εκπρόσωπος Τύπου κ. Ιωάννης Μιχελάκης, ότι σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη οικονομικά περίοδο που περικόπτονται εισοδήματα εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών και δοκιμάζονται οι αντοχές τους η διεκδίκηση παρόμοιων αξιώσεων από πολιτικά πρόσωπα συνιστά πρόκληση και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή»

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ», συνέχισε ο κ.Τασούλας, «με συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες «φρέναρε» την δυνατότητα εγέρσεως αξίωσης για αναδρομικά των βουλευτών, μετά τις αυξήσεις που δόθηκαν στους δικαστές.

Συγκεκριμένα:
– Με το Ν.3620/2007 άρθρο 5 χαρακτηρίσθηκαν τα αναδρομικά ως «έκτακτη παροχή» και όχι ως αποζημίωση.
– Με το Ν 3691/2008 άρθρο 57 προβλέφθηκε πως η καταβολή αναδρομικών αποδοχών σε δικαστικούς δεν εφαρμόζονται «σε όσους εξομοιώνονται μισθολογικά» με αυτούς και επίσης προβλέφθηκε πως κάθε αποζημίωση που καταβάλλεται στο δημόσιο και είναι υψηλότερη του Προέδρου του Α.Π. καταργείται.
– Τέλος με πρόταση του τότε Προέδρου της Βουλής κ. Δ. Σιούφα και σύμφωνη γνώμη των πολιτικών αρχηγών η Ολομέλεια της Βουλής απεφάσισε ομόφωνα, αρχές του 2009, να μη διεκδικηθούν από βουλευτές τα αναδρομικά.

Την άνοιξη του 2009 επίσης κόπηκε κατά 5% η βουλευτική αποζημίωση».Ο κ.Τασούλας θύμισε επίσης παλαιότερη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ για κατάργηση του Ζ’ ψηφίσματος που εξομοιώνει, από το 1964, τις αποζημιώσεις των βουλευτών με εκείνες του Προέδρου του Αρείου Πάγου. »»

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply