Δήλωση Θ. Οικονόμου βουλευτή Ιωαννίνων

Μετά την προκλητική και βίαιη επίθεση ομάδας ταξιτζήδων στο πολιτικό του γραφείο στα Γιάννενα το πρωί της Δευτέρας, 1η Αυγούστου, και αφού επιτέθηκαν σε εργαζόμενους προκαλώντας σημαντικές καταστροφές, ο Θανάσης Οικονόμου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«« Η ενέργεια αυτή δεν έχει καμία σχέση με το δημοκρατικό δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη να διαμαρτυρηθεί.

Θέλω να πω μόνο αυτό: Όλοι όσοι ποντάρουν σε τέτοιου τύπου ενέργειες κάνουν κακό κυρίως σε αυτούς που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Είναι απλώς εκτός κλίματος και μάλιστα σε επικίνδυνο βαθμό όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να σταματήσουν τις αλλαγές που γίνονται.

Είναι σαφές με τι πρέπει να τελειώνουμε ώστε να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Υποστηρίζω ξεκάθαρα και υπεύθυνα αυτό που πιστεύω. Και δεν αποδέχομαι τους εκβιασμούς και τους τραμπουκισμούς, κανενός τύπου.

Δεν φοβίζουν ούτε εμένα, ούτε τους υπόλοιπους βουλευτές.

Η θέση με την οποία με τίμησαν οι συμπολίτες μου επιβάλλει να είμαι με εκείνους που θέλουν το δημόσιο καλό και όχι με εκείνους που θεωρούν ότι τα δημόσια αγαθά τους ανήκουν.

Επιλέγω να είμαι με εκείνους που παίρνουν την ευθύνη για να μπουν οι βάσεις για μια παραγωγική και δυναμική οικονομία, μακριά από λογικές «προστατευτισμού» και κρατισμού και όχι με εκείνους που θέλουν να προστατεύσουν το μικροσυμφέρον τους σε βάρος όλων των υπολοίπων.

Όπου δίνεται πραγματικά η μάχη των αλλαγών είμαι και θα είμαι παρών. »»

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply