Γ. Ανατολάκης για θέματα της Ηπείρου

Κοντά στα προβλήματα της ακριτικής Ηπείρου βρίσκεται ο Βουλευτής Β’ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ. και παράλληλα Υπεύθυνος του κόμματος επί θεμάτων Ηπείρου, κος Γεώργιος Ανατολάκης. Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Βουλευτής έχει προβεί στις ακόλουθες Ερωτήσεις Κοινοβουλευτικού Ελέγχου που αφορούν τις υγειονομικές Υπηρεσίες της Ηπείρου:

«« 1. Στις 19/7/2011, αφού πληροφορείται την πιθανολογούμενη κατάργηση της Μονάδος Τεχνητού Νεφρού Φιλιατών, ως προϊόν της μελλοντικής συγχώνευσης του Νοσοκομείου Φιλιατών Θεσπρωτίας με το Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων, καταθέτει σχετική Ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου με την οποία ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις και εγγυήσεις από τον αρμόδιο Υπουργό αναφορικά με την τύχη τόσο της εν λόγω Μονάδος, όσο και των πολυάριθμων οικείων νεφροπαθών που περιθάλπτονται καθημερινά, στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Φιλιατών.

2. Στις 20/7/2011, αφού έρχονται στην επιφάνεια οι έκδηλες διαμαρτυρίες των κατοίκων των Δερβιζιάνων Ιωαννίνων, αναφορικά με την επικείμενη υποβάθμιση του οικείου Κέντρου Υγείας, καταθέτει Κοινοβουλευτική Ερώτηση ενώπιον του αρμοδίου Υπουργού αναφορικά με την μελλοντική κάλυψη των των υπηρεσίων περίθαλψης των 2.000 κατοίκων τόσο των Δερβιζιάνων, όσο και της ευρύτερης περιοχής, που μέχρι σήμερα καλύπτονταν από το εν λόγω Κέντρο Υγείας.

3. Να σημειωθεί ότι στις 11/4/2011, και μετά από καταγγελίες που είχαν φθάσει στον «Συνήγορο του Πολίτη» αναφορικά με το επίπεδο παροχής υπηρεσιών του Π.Γ.Ν.Ιωάννινων, που σχετίζεται με την έλλειψη αναλωσίμων, αλλά και τις περίεργες πρακτικές που ακολουθούνται από το οικείο Τ.Ε.Π., ως προς την αδικαιολόγητη παρακράτηση των βιβλιαρίων των ασθενών, κατατέθηκαν άμεσα δύο Ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα «Απογοητευτική ειναι η κατάσταση στο Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων» και «Περίεργη πρακτική του Π.Γ.Ν.Ιωαννίνων που παρακρατά βιβλιάρια Υγείας των ασθενών», στις οποίες ο Βουλευτής κος Ανατολάκης ζήτησε συγκεκριμένες εξηγήσεις για τα ανωτέρω φαινόμενα από τον αρμόδιο Υπουργείο.

Ο Γιώργος Ανατολάκης θα εξακολουθεί να βρίσκεται, τόσο κοντά στα προβλήματα της Ηπείρου, όσο και στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας, για να παρακολουθεί κατά πόσο τηρείται η πρόσφατη εξαγγελία της Κυβέρνησης, που έκανε λόγο ότι θα εξαιρεθούν από τις περικοπές οι συνταγματικά κατοχυρωμένες υπηρεσίες Υγείας. »»

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply