Βράβευση μαθητών από τη Eurobank EFG

Η Τράπεζα Eurobank EFG βράβευσε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στα Ιωάννινα, τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των Νομών Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας, καθώς και έναν αριστούχο από το Νομό Κυκλάδων που φοιτά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» που καθιερώθηκε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου της Eurobank, που έχει επιλέξει να υποστηρίζει ενεργά τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος. Μέσω του Προγράμματος αυτού, έχουν βραβευθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 10.000 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα.

Κύριος σκοπός του προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.

Στόχος της Eurobank είναι να αναδείξει μέσα από τη συμβολική επιβράβευση των καλύτερων, τη διαχρονική σημασία αξιών που εμπνέουν και συνοδεύουν τους νέους στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός μέλλοντος με αξιώσεις και με διακριτό το στίγμα της δημιουργικότητας και της πρωτοπορίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 Eυρώ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Λευκάδας και Ιθάκης, Πατέρας Γεράσιμος Ζαμπέλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Ηπείρου Παντελής Κολόκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννιτών και Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Γεώργιος Λώλης, ο Σύμβουλος Θεολόγων Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας Τριαντάφυλλος Σιούλης, ο Κοσμήτορας Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χρήστος Μπαϊκούσης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.

Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό, εκ μέρους του Μητροπολίτη Λευκάδας και Ιθάκης, ο Πατέρας Γεράσιμος Ζαμπέλης, ο οποίος ανέφερε ότι «σε αυτή την δύσκολη εποχή που οι αξίες μπαίνουν στο περιθώριο της ζωής, οι νέοι χαράσσουν το δρόμο και δείχνουν ότι μπορούμε να προσπεράσουμε τις δυσκολίες», ενώ απευθυνόμενος στα στελέχη της Τράπεζας ευχήθηκε να συνεχίσουν «αυτό το όμορφο σχέδιο που στέλνει δροσιά ελπίδας».

Στην συνέχεια, το λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Ηπείρου Παντελής Κολόκας, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποιήση της Περιφέρειας για την πρωτοβουλία της Eurobank, λέγοντας ότι με αυτό το θεσμό στέκεται στο ύψος των περιστάσεων σε μια εποχή που το τραπεζικό σύστημα περνά δύσκολες στιγμές και ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους αριστούχους.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννιτών και Πρόεδρος της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Γεώργιος Λώλης επαίνεσε τους βραβευθέντες για την υπομονή, την επιμονή, τη συνέπεια και την αποφασιστικότητα για μάθηση που επέδειξαν και συνεχάρη την Τράπεζα γιατί με το πρόγραμμά της προβάλλει τη σημασία της γνώσης και δημιουργεί κίνητρα για άμιλλα.

Από την πλευρά του, ο Κοσμήτορας Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χρήστος Μπαϊκούσης εξήρε την προσπάθεια των μαθητών, λέγοντας ότι με την διάκρισή τους γίνονται παράδειγμα προς μίμιση και εξέφρασε την ευχή το παράδειγμα της Eurobank που επί εννιά συνεχή χρόνια βραβεύει τους αριστούχους να το ακολουθήσουν και άλλοι φορείς, δημόσιοι και ιδιωτικοί, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών.

Τέλος, ο Σύμβουλος Θεολόγων Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας Τριαντάφυλλος Σιούλης απευθυνόμενος στους αριστούχους ανέφερε ότι «σε αυτήν την εποχή της κατάθλιψης μπορείτε να οραματίζεστε και να βάζετε στόχους, δίνοντάς μας ελπίδα», ευχήθηκε η διάκρισή τους αυτή να είναι η απαρχή για όλο και μεγαλύτερες κατακτήσεις και συνεχάρη την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της με την οποία προσφέρει σημαντικό στήριγμα στους νέους ανθρώπους.

Χαιρετισμό απέστειλαν, ο Βουλευτής Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Τασούλας και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπυρίδων Σπύρου, συγχαίροντας τους αριστούχους και τις οικογένειές τους καθώς και την Eurobank για την πρωτοβουλία της.

Τιμητικές πλακέτες απενεμήθησαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού. Συγκεκριμένα, στο Νομό Ιωαννίνων στο 1ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων, το οποίο βραβεύθηκε για την αριστούχο μαθήτρια Δήμητρα Δήμου, στο Νομό Άρτας, στο 4ο Γενικό Λύκειο Άρτας, για τον Κωνσταντίνο Τάτση, στο Νομό Θεσπρωτίας στο Γενικό Λύκειο Φιλιατών για τον Χρυσοβαλάντη Μάτσακα, στο Νομό Κέρκυρας στο 1ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας για τον Δημήτριο Μόκα, στο Νομό Πρέβεζας στο 1ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας για τον Αλέξανδρο Γρίβα καθώς και στο Νομό Λευκάδας στο 2ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας για την Αγγελική Χόρτη.

Τέλος, στην ομιλία του, ο Περιφερειακός Διευθυντής Δικτύου της Eurobank κ. Κωνσταντίνος Βλάχος τόνισε ότι «για τον όμιλο της Eurobank EFG, η Παιδεία και η εκπαιδευτική διαδικασία αποτελούν αναμφισβήτητα την ισχυρότερη αλλά και πιο ευαίσθητη βάση πάνω στην οποία μια κοινωνία στηρίζει το ίδιο της το μέλλον. Αποτελούν μείζονα εθνικό στόχο και τη σημαντικότερη εθνική επένδυση για το μέλλον της χώρας στο σύγχρονο ανοικτό και έντονα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον όπου διεκδικούμε με αξιώσεις, ως κοινωνία και ως οικονομία, μια ισχυρή θέση. Ανταποκρινόμενη η Eurobank στις προκλήσεις της εποχής, ενθαρρύνει τη νεολαία μας να ακολουθήσει το δρόμο της μάθησης, της μόρφωσης και της προόδου. Σε μια περίοδο κατά την οποία πολλές από τις παραδοσιακές αξίες που στήριξαν την ανάπτυξη της κοινωνίας μας αρχίζουν να αμφισβητούνται, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται οι καλύτεροι. Αυτοί που θέτουν στόχους και επιλέγουν το δύσκολο δρόμο της επίπονης προσπάθειας για να τους κατακτήσουν».

Τα βραβεία της Τράπεζας Eurobank EFG για τους νομούς Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας, καθώς και του Νομού Κυκλάδων έλαβαν οι εξής:
– 1. Αθανασίου Λάζαρος από το Γενικό Λύκειο Λούρου
– 2. Βενέτη Αντωνία από το Γενικό Λύκειο Καστελλάνων Μέσης
– 3. Γαρούφης Μιχαήλ από το Γενικό Λύκειο Νεοχωρίου
– 4. Γαρούφης Χρήστος από το 7ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων
– 5. Γεωργάκη Παρασκευή από το 1ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας
– 6. Γεωργίου Ευθύμιος από το 5ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων
– 7. Γινάργυρος Νικόλαος από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Παξών
– 8. Γιώτης Χριστόφορος από το Γενικό Λύκειο Ανέζας
– 9. Γογγάκη Μαριάνθη από το 4ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας
– 10. Γρίβας Αλέξανδρος από το 1ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας
– 11. Δημολίτσας Ιωάννης από το Γενικό Λύκειο Θεσπρωτικού
– 12. Δήμου Δήμητρα από το 1ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων
– 13. Καλαμπόκη Γεωργία από το Γενικό Λύκειο Κομποτίου
– 14. Καλούδη Αυγούστα – Μαρία από το 2ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας
– 15. Κανταρέλης Σπυρίδων από το Γενικό Λύκειο Αγρού
– 16. Καρδακάρης Παντελής από το Γενικό Εσπερινό Λύκειο Κέρκυρας
– 17. Κήτα Αφροδίτη από το Γενικό Λύκειο Κόνιτσας
– 18. Κοσίνα Ιουλία από το 4ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων
– 19. Κωλέτσης Δημήτριος από το Γενικό Λύκειο Παραμυθιάς
– 20. Λαζάνης Ιουλιανός από το Γενικό Λύκειο “Ζωσιμαίας Σχολής”
– 21. Λιάρου Βασιλική από το Γενικό Λύκειο Πεδινής
– 22. Μάντζιου Μελίνα από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Χρυσοβίτσας
– 23. Μαργέλης Σπυρίδων από τις Γενικές Λυκειακές Τάξεις – Γυμνασίου Βασιλικής
– 24. Μαρμούτα Βασιλική από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Ζίτσας
– 25. Μάτσακας Χρυσοβαλάντης από το Γενικό Λύκειο Φιλιατών
– 26. Μόκας Δημήτριος από το 1ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας
– 27. Μπαλαούρα Χρυσάνθη από το 1o Ημερήσιο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας
– 28. Μπάφα Σπυριδούλα από το 2ο Γενικό Λύκειο Φιλιππιάδας
– 29. Μπουρνάκα Αικατερίνη από το 1ο Γενικό Λύκειο Φιλιππιάδας
– 30. Μπουρσινού Νικολέττα από το Γενικό Λύκειο Καρυάς
– 31. Νάτσης Παντελής – Πάρις από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων «Δωδωναία Εκπαιδευτήρια»
– 32. Νίνος Μάριος από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο “Αλκίνοος”
– 33. Ντάγκα Ιωάννα από το 5ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας
– 34. Παπαβλασοπούλου Ιωάννα από το Γενικό Λύκειο Λευκίμμης
– 35. Παππά Δήμητρα από το Γενικό Λύκειο Καναλακίου
– 36. Παυλογιάννης Κωνσταντίνος από το 3ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας
– 37. Πέτσιου Αθηνά από το 1o Ημερήσιο Επαγγελματικό Λύκειο Παραμυθιάς
– 38. Πλασκασοβίτη Αθηνά από το 1ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας
– 39. Πολίτη Αλεξάνδρα από το Γενικό Λύκειο Νυδρίου
– 40. Ράπτη Νικολέτα από το Γενικό Λύκειο Ελεούσας
– 41. Ρέντζος Παναγιώτης από το 1ο Γενικό Λύκειο Άρτας
– 42. Ρίζος Κωνσταντίνος από το 2ο Γενικό Λύκειο Άρτας
– 43. Ρόκου Μαρία από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Αμοργού
– 44. Σάκκου Σίσσυ – Φωτεινή από το 2ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων «Γεωργίου Σταύρου»
– 45. Σμπόνιας Ευάγγελος από το 2ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας
– 46. Σούφης Δημήτριος από το Γενικό Λύκειο Μαργαριτίου
– 47. Στεφάνου Παναγιώτα – Νεκταρία από το 3ο Γενικό Λύκειο Άρτας
– 48. Τάτσης Κωνσταντίνος από το 4ο Γενικό Λύκειο Άρτας
– 49. Τζάλλας Χαράλαμπος από το Γενικό Λύκειο Πάργας
– 50. Τζορέλα Λαμπρινή από το 5ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων
– 51. Τσακανίκας Νικόλαος από το 3ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων «Επιφάνειος Σχολή»
– 52. Τσούρη Μιχαέλα από το «Μαρούλειο» Γενικό Λύκειο Κατσικά
– 53. Φλώρου Μαρία από το 2ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας
– 54. Φουσέκη Μαρία από τις Γενικές Λυκειακές Τάξεις Μουσικού Γυμνασίου Λευκάδας
– 55. Χαντζηγιάννη Γεωργία από το Γενικό Λύκειο Βουργαρελίου
– 56. Χαρίση Γεωργία από το Γενικό Λύκειο Δολιανών
– 57. Χασάνη Παρασκευή από το Γενικό Λύκειο Ανατολής Ιωαννίνων
– 58. Χόρτη Αγγελική από το 2ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας
– 59. Χρυσικοπούλου Αλεξάνδρα από τις Λυκειακές Τάξεις Μουσικού Γυμνασίου Κέρκυρας
– 60. Ψαθά Αφροδίτη από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Σίφνου
– 61. Ψήνα Μαριάνθη από το 8ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply