Βιογραφικά υποψήφιων ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ιωαννίνων

Δήμητρα Καστάνη – Φυσικοθεραπεύτρια:

Γεννήθηκε το 1955 στην Πρέβεζα. Ο σύντροφός της είναι ο γιατρός Τάκης Νικολόπουλος και έχουν δύο παιδιά. Σπούδασε Φυσικοθεραπεία στην Αθήνα και εργάζεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Συμμετείχε στο αντιδικτατορικό και μεταπολιτευτικό φοιτητικό κίνημα και στη συνέχεια στο συνδικαλιστικό κίνημα των υγειονομικών και στην ΑΔΕΔΥ.

Υποψήφια σύμβουλος στις νομαρχιακές εκλογές το 2006 με την «Νομαρχιακή Πρωτοβουλία για τα Γιάννενα το Περιβάλλον και την Αλληλεγγύη» και υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2007 και το 2009.

Άρης Σπέγγος – Μηχανικός παραγωγής – Eκπαιδευτής καταδύσεων:

Γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1965. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, με εξειδίκευση στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, και εργασιακή εμπειρία σε Ελλάδα, Σουηδία και Ολλανδία.

Από τα χρόνια των σπουδών του και μέχρι σήμερα, δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο φοιτητικό κίνημα, στο χώρο της ανένταχτης Αριστεράς, των κινημάτων βάσης και της άμεσης Δημοκρατίας. Σήμερα εργάζεται ως επαγγελματίας δύτης και εκπαιδευτής καταδύσεων διεθνών οργανισμών και ασχολείται με τον θαλάσσιο τουρισμό. Eίναι παντρεμένος, έχει μια κόρη και ζει στα Γιάννενα.

Γιάννης Κ. Καραγιάννης – Οικονομολόγος-Συγγραφέας:

Γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1960. Αποφοίτησε από τη Ζωσιμαία Σχολή και σπούδασε Οικονομικά με ειδίκευση στις Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Νομισματικές Σχέσεις. Εντάχθηκε στο χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς από τα χρόνια του ΚΚΕ Εσωτερικού και είναι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων στα Γιάννενα, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Κατερίνα Αντωνίου – Επίκουρη Καθηγήτρια Φαρμακολογίας:

Γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1966. Σπούδασε φαρμακευτική στη Θεσσαλονίκη με μεταπτυχιακά στη ψυχοφαρμακολογία. Είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Δραστηριοποιείται στο πανεπιστημιακό κίνημα και είναι μέλος του ΔΣ του συλλόγου ΔΕΠ. Συμμετέχει ενεργά στα κινήματα της πόλης, υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2007 και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη «ΑΥ.ΡΙ.Ο για την Ήπειρο» το 2010.

Κώστας Χ. Μπασιούκας – Αν. Καθηγητής Δερματολογίας:

Γεννήθηκε στο Αθαμάνιο Άρτας το 1948. Συνδικαλιστής από το 1978 σε Ιατρικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες (ΕΙΝΔΕ, ΕΙΝΑΠ, ΕΙΝΗ). Χρημάτισε κοινοτικός σύμβουλος στο Αθαμάνιο. Μέλος των ΔΕ και ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ (2009-10). Υποψήφιος Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 2009 και πρόεδρος σήμερα του Συλλόγου ΔΕΠ. Μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Υποψήφιος Ευρωβουλευτής και βουλευτής το 2009 και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «3 Κλικ Αριστερά». Ανένταχτος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέτρος Γοδέβενος – Έμπορος:

Γεννήθηκε στο Μέτσοβο το 1952. Εντάχθηκε στo ΚΚΕ το 1978 και υπήρξε ιδρυτικό μέλλος του ΣΥΝ από το 1989. Κάτοικος Μετσόβου. Διετέλεσε 9 χρόνια πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Μετσόβου, 8 χρόνια πρόεδρος του ΠΑΣ ΜΕΤΣΟΒΟ και 4 χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος Μετσόβου. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Χρήστος Κ. Μαντάς – Ψυχίατρος:

Γεννήθηκε στη Ζίτσα το 1957. Ζει και εργάζεται στα Γιάννενα ως ψυχίατρος από το 1990 και σήμερα είναι Λέκτορας Ψυχιατρικής, στην Ιατρική Σχολή. Η πολιτική του δράση άρχισε από τα μαθητικά του χρόνια στην Αθήνα την εποχή του Πολυτεχνείου και συνεχίστηκε μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στα φοιτητικά του χρόνια στην Θεσσαλονίκη.

Μέλος του ΣΥΝ από την ίδρυσή του και για πολλά χρόνια γραμματέας της Ν.Ε. Ιωαννίνων. Ήταν τρείς φορές (2004, 2007 και 2009) υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ν. Ιωαννίνων. Υπήρξε πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου, μέλος του Γ.Σ. της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών και μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Νομαρχιακός σύμβουλος το 2006 και δημοτικός σύμβουλος σήμερα στον Δ. Ιωαννίνων με την παράταξη «ΤΡΙΑ ΚΛΙΚ ΑΡΙΣΤΕΡΑ». Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply