Αυτόνομη Φοιτ. Κίνηση «Τόλμη»: Ανακοίνωση

Η Αυτόνομη Φοιτητική Κίνηση «Τόλμη» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«« Η 1η Απριλίου αποτελεί ημερομηνία ορόσημο για τον Κυπριακό Ελληνισμό, με τους Κύπριους να δίνονται ψυχή τε και σώματι στον αγώνα για απελευθέρωση από τον αγγλικό ζυγό και για το δίκαιο αίτημα τους για ΕΝΩΣΗ. Έχοντας ως παράδειγμα τους παλαιότερους αγώνες του Ελληνισμού και μια συνεχή συμμετοχή εθελοντών σε όλους τους εθνικούς αγώνες, οι Κύπριοι δημιούργησαν την Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ). Αποτέλεσμα ήταν το έπος του 1955-59 κατά τη διάρκεια του οποίου οι Κύπριοι έγραψαν σελίδες δόξας και ηρωισμού με τις θυσίες τους, αντάξιες με αυτές των Ελλήνων προγόνων τους.

Επ’ ευκαιρία αυτής της επετείου, η Αυτόνομη Φοιτητική Κίνηση «Τόλμη» Ιωαννίνων διοργανώνει την εκδήλωση:

«ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΜΕΝ ΚΑΙ ΑΣ ΤΡΩΓΩΜΕΝ ΠΕΤΡΕΣ» την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011, στις 20:00 στο Μέγαρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών (Παρασκευοπούλου 4 – πάροδος Λεωφόρου Αβέρωφ).

Επίσημος προσκεκλημένος και κύριος ομιλητής θα είναι ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ, και φιλόλογος Γιάννης Σπανός, ο οποίος θα μιλήσει στο κοινό για την εποποιία της ΕΟΚΑ και αλλά και για τις δικές του εμπειρίες και αναμνήσεις κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στον αγώνα. »»

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply