Αυστηροί έλεγχοι για την κυκλοφορία στο Κάστρο

Το Κάστρο των Ιωαννίνων αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής. Τα έργα δε που βρίσκονται σε εξέλιξη αποσκοπούν στην περαιτέρω ανάδειξη κι αξιοποίησή του. Είναι γνωστό, ότι η είσοδος και η στάθμευση των οχημάτων απαγορεύεται, πλην των μονίμων κατοίκων, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου το απαραίτητο σήμα.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της Δημοτικής Αρχής και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι πολλοί συμπολίτες μας αρνούνται να συμμορφωθούν με αυτά. Έτσι εξακολουθούν να εισέρχονται στο Κάστρο ακόμη και αργά το βράδυ, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο στην περιοχή και να υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και η αισθητική. Εξ αιτίας αυτής της κατάστασης η Δημοτική Αρχή είναι πλέον υποχρεωμένη να προχωρήσει άμεσα σε πολύ αυστηρούς κι εντατικούς ελέγχους και να επιβάλλει τα ανάλογα πρόστιμα σε όσους εξακολουθούν να μην συμμορφώνονται με τις απαγορεύσεις.

Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί και την τελευταία έκκληση προς όλους. Όσοι δε από τους μόνιμους κατοίκους του Κάστρου δεν έχουν προμηθευτεί το απαραίτητο σήμα θα πρέπει να το κάνουν άμεσα. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν υποχρέωση να σεβαστούν τις απαγορεύσεις και να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ιστορικής περιοχής του Κάστρου.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply