ΑΥ.ΡΙ.Ο. : Ψηφοδέλτια Θεσπρωτίας & Πρέβεζας

Με ενωτικές και δημοκρατικές διαδικασίες αλλά και με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η οργανωτική συγκρότηση και η συμπλήρωση των ψηφοδελτίων της παράταξης «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο». Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης για την Πρέβεζα θα είναι ο Ηλίας Χάιδας, στέλεχος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και υπάλληλος της Περιφέρειας Ηπείρου με αντικείμενο τα θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Ηλίας Χάιδας έκανε την ακόλουθη δήλωση : «Η απόφαση των μελών Πρέβεζας του “ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο”  να με επιλέξουν ως υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, μετά από μια υπεύθυνη και ανοιχτή συζήτηση, χωρίς προειλημμένες αποφάσεις και χρίσματα από τα πάνω, αναδεικνύει για άλλη μια φορά το ρόλο των συλλογικοτήτων και τη δημοκρατία της βάσης και, βέβαια, δημιουργεί σε εμένα πρόσθετες ευθύνες. Στην εποχή του κοινωνικού οδοστρωτήρα του Μνημονίου, του δικομματισμού αλλά και του αυταρχικού Καλλικράτη, που απομακρύνει από την κοινωνία τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, απαιτείται στην Πρέβεζα και σε όλη την Ήπειρο η πιο πλατιά συσπείρωση όλων των ζωντανών δυνάμεων, χωρίς περιχαρακώσεις και αυταρέσκειες, για την αντιστροφή της κοινωνικής και οικολογικής οπισθοδρόμησης. Για να μπουν επιτέλους στην ημερήσια διάταξη οι ανάγκες των πολλών, για το μεροκάματο, την αναβαθμισμένη δημόσια υγεία και παιδεία, για την αντιστροφή της παραγωγικής υποβάθμισης, την ενθάρρυνση της συλλογικής και ποιοτικής γεωργίας, την προστασία των οικοσυστημάτων και κύρια του Αμβρακικού και για να μην προχωρήσει η τσιμεντοποίηση στον Παντοκράτορα. Για την ενίσχυση της παράταξής μας, που τα παραπάνω δεν αποτελούν μόνο προγραμματική μας δέσμευση αλλά στάση ζωής».

Τα ψηφοδέλτια Θεσπρωτίας και Πρέβεζας παρουσιάζονται τις επόμενες ημέρες από τον επικεφαλής του «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» Γιάννη Παπαδημητρίου. Θα προηγηθεί η ανακοίνωση του υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη και του ψηφοδελτίου του νομού Θεσπρωτίας το Σάββατο 9 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 στην Ηγουμενίτσα, στην αίθουσα «Πάνθεον», και θα ακολουθήσει η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του νομού Πρέβεζας τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και ώρα 13.00 στην Πρέβεζα, στο ξενοδοχείο Preveza City.

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply