“ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο” για ΔΩΔΩΝΗ

Η παράταξη «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» ανακοινώνει:

«« «Casus Belli η πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ»
Τοποθέτηση Γιάννη Καραγιάννη

Η πώληση της Δωδώνης αποτελεί πραγματική αιτία πολέμου όλων των Ηπειρωτών απέναντι σε μια υποτελή κυβέρνηση και σε ένα ψεύτη πρωθυπουργό. Η Δωδώνη δεν είναι μια τυχαία παραγωγική μονάδα. Είναι σημείο αναφοράς του αγροτικού μόχθου και της τεράστιας προσφοράς του στην κοινωνία και τον τόπο. Είναι μια εύρωστη και κερδοφόρα επιχείρηση του χώρου της κοινωνικής οικονομίας που η αξία της δεν μπορεί να αποτιμηθεί μόνο με όρους και δεδομένα αγορών.

Η Δωδώνη πέρα από τον κοινωνικό της ρόλο στηρίζει το αγροτικό εισόδημα, αντιστέκεται στα καρτέλ γάλακτος και προσφέρει στον καταναλωτή αγνά και ασφαλή προϊόντα. Η πώληση της δεν τυχαία! Σηματοδοτεί την πλήρη διάλυση του Ελληνικού αγροτικό-κτηνοτροφικού ιστού, όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα, ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες στα μεγάλα Ευρωπαϊκά συμφέροντα, κάτω από τους φετφάδες της νέας ΚΑΠ.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο!

Κανένα πωλητήριο, κανένα μνημόνιο και κανένα μεσοπρόθεσμο δεν μπορεί να βάλει ταφόπλακα στη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί, όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ Δωδώνης και απανταχού Ηπειρωτών. Η πώληση της αποτελεί προσβολή, όχι μόνο των Ηπειρωτών, αλλά όλης της φτωχής αγροτιάς, στην Ελλάδα, που βιώνει καθημερινά συνθήκες μπανανίας!

Το ιδιοκτησιακό πρόβλημα της Δωδώνης είναι κατά την άποψη μας πρόβλημα πολιτικό! Η Δωδώνη ανήκει στους φυσικούς της φορείς. Κανένας άλλος δεν δικαιούται τις υπεραξίες που δημιούργησαν όλα αυτά τα χρόνια. Η κυβέρνηση καλείται να πράξει το αυτονόητο και να κρατήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για μη πώληση της βιομηχανίας. Αν το πράξει το «περιβόητο» ηπειρωτικό καλάθι θα παραμείνει τρύπιο, πριν ακόμη δημιουργηθεί.

Το «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο» συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα παραγωγών και εργαζόμενων, να μη πουληθεί η βιομηχανία, ανοίγοντας το διάλογο για άμεση αυτό – διαχειριστική λύση στο σημερινό αδιέξοδο.

Οι δικολαβισμοί, τα τελεσίγραφα, οι απειλές, τα κουτοπόνηρα πολυμετοχικά σχήματα και τα κροκοδείλια δάκρυα υποστηρικτών του μνημονίου θα πρέπει εδώ και τώρα να πάρουν τις απαντήσεις τους! Η τύχη της Δωδώνης βρίσκεται στα χέρια των εργαζόμενων και των παραγωγών της! »»

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply