“Από το Εγώ στο εμένα και από το εμείς στο μαζί”

Με άξονα τα 5 βασικά συναισθήματα Φόβος – Θυμός – Χαρά – Θλίψη – Αγωνία, οι [nomáδes artcore] δημιουργούν πέντε παραστάσεις, σε πέντε διαφορετικούς, μη θεατρικούς χώρους, σε πέντε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας.

Μετά από το πρώτο τριήμερο παραστάσεων με το «[project 1] Φόβος» στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού το Σεπτέμβριο του 2012, οι [nomáδes artcore] έρχονται στα Ιωάννινα για να ερευνήσουν το συναίσθημα του θυμού. Το «[project 2] Θυμός» θα πραγματοποιηθεί στον παλιό σταθμό των ΚΤΕΛ Αθηνών στις 5-6-7 Απριλίου.

Καλλιτέχνες διαφορετικών πεδίων (ηθοποιοί, εικαστικοί, χορευτές, κινηματογραφιστές, φωτογράφοι) καλούν το κοινό να συμπορευθεί μαζί τους σε μία βιωματική διαδρομή δράσης και αντίδρασης, μία διαδρομή όπου το κοινό ξεκινά ως θεατής κερδίζοντας σιγά-σιγά το ρόλο του πρωταγωνιστή.

Οι κάτοικοι των πόλεων-προορισμών μοιράζονται τα συναισθήματά τους και διηγούνται τις ιστορίες τους, οι οποίες τελικά εντάσσονται και ενισχύουν δημιουργικά τα καλλιτεχνικά δρώμενα που στοιχειοθετούν τη βιωματική αυτή διαδρομή. Πώς επηρεάζει το κοινωνικό περιβάλλον τη μορφή και την ένταση των συναισθημάτων; Πώς εκφράζονται τα συναισθήματα στο άτομο και ποιες οι αντιδράσεις του; Αν αναγνωρίσουμε τα συναισθήματά μας, μπορούμε να τα διαχειριστούμε;

Κάλεσμα:

Οι [nomáδes artcore] προσκαλούν τους κατοίκους του Νομού Ιωαννίνων όλων των ηλικιών σε μια κατάθεση θυμού. Ιστορίες, αφηγήσεις πραγματικές ή μη, γραπτές, βιντεοσκοπημένες ή ηχογραφημένες.

Η ελεύθερη χρήση* του υλικού που θα συγκεντρωθεί, θα συμβάλλει στη διαμόρφωση του «[project 2] Θυμός», καθώς και στην ολοκλήρωση του τελικού θεατρικού ντοκιμαντέρ με τίτλο «Από το Εγώ στο εμένα και από το εμείς στο μαζί» που θα παρουσιάζει αποσπάσματα από τις παραστάσεις των 5 πόλεων προορισμών.

Απαραίτητα τα παρακάτω στοιχεία:
– Ηλικία, Φύλο, Τόπος Διαμονής, (το ονοματεπώνυμο είναι προαιρετικό)
– Αποστολή υλικού και διευκρινήσεις στο email: oi.nomades@gmail.com
– Πληροφορίες : nomadesartcore.blogspot.gr
*Με την αποστολή των ιστοριών σας μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου αποδέχεστε τους παραπάνω όρους.

Οργάνωση παραγωγής στα Ιωάννινα Multi-art Projects.

 

Tags:

, , ,

Leave a Reply