Αποφάσεις Περιφερειακού Συμβουλίου

Συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για Οικονομική Επιτροπή και ΟΠΑΑΧ:

Απάντηση στις αιτιάσεις της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», σχετικά με τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, έδωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όπως ανέφερε η συντριπτική πλειοψηφία των θεμάτων ήταν υπηρεσιακής φύσεως και από την στιγμή που από συμβούλους ζητήθηκε να μη συζητηθούν ορισμένα που εισήχθησαν προς συζήτηση εκτός Ημερήσιας Διάταξης, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση νέας συνεδρίασης για την ερχόμενη Παρασκευή.

Απαντήσεις έδωσε όμως ο Περιφερειάρχης και για τη διαχείριση του προγράμματος ΟΠΑΑΧ, το οποίο έθεσε στη συνέχεια ο κ. Ευ. Αργύρης. Ο κ. Καχριμάνης, επανέλαβε τη σθεναρή του απόφαση να στηρίξει τις αναπτυξιακές εταιρείες της Περιφέρειας «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» και ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. στο δίκαιο αγώνα που κάνουν για την ανάληψη εκ μέρους τους του προγράμματος των ΟΠΑΑΧ, όπως συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα.

Η Περιφερειακή Αρχή, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης θα συνεχίσει τη διεκδίκηση του προγράμματος για λογαριασμό των δύο εταιριών ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. και ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. που έχουν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Απαντώντας στον κ. Αργύρη που ανέφερε ότι υπάρχει δικαστική απόφαση που δικαιώνει την ΑΣΗΚ Α.Ε., διερωτήθηκε: «αν είναι έτσι, τότε γιατί δεν υπογράφει τη σύμβαση το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης», προσθέτοντας ότι υπάρχουν ανοικτά ζητήματα και αντίθετες εισηγήσεις υπηρεσιακών παραγόντων. Πρόσθεσε ακόμη ότι τα ΟΠΑΑΧ δεν έχουν ξεκινήσει σε καμία Περιφέρεια.

Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας – Γ.Γ.Α.για το Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων:

Κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τη διαχείριση του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων.

Όπως υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης η Περιφέρεια έχει υποχρέωση προς τη νεολαία, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, να αναλάβει την ευθύνη λειτουργίας του. Ένας από τους βασικούς λόγους έχει να κάνει με την επίλυση των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν με τις αδειοδοτήσεις των εγκαταστάσεων κλπ. Η προγραμματική σύμβαση προβλέπει δεσμευτικά ότι η Γ.Γ.Α. θα αναλάβει το βάρος της μισθοδοσίας του προσωπικού και άλλες υποχρεώσεις προς αυτό, διαθέτοντας επιπλέον 200.000 ευρώ το χρόνο για λειτουργικά έξοδα.

Στην Επιτροπή Παρακολούθησης Εφαρμογής της Προγραμματικής σύμβασης ορίστηκαν εκ μέρους της Περιφέρειας οι κ.κ. Παντελής Κολόκας, Μιχάλης Πλιάκος και Βασίλης Παπαχρήστου.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης και στις εκκρεμότητες που υπάρχουν με τα αθλητικά έργα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, από παλιότερες προγραμματικές συμβάσεις, για τα οποία όπως είπε ενημέρωσε το νυν Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος του έκανε γνωστό ότι θα αντιμετωπιστούν σταδιακά και εφόσον υπάρξει η ανάλογη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Οικονομικών.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply